Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.

...svg content...Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök, nem hivatalos republikánus párti elnökjelölt, miután beszédet mondott a Club 47 USA társaság ünnepségén a floridai West Palm Beachben a 78. születésnapján, 2024. június 14-én. MTI/AP/Gerald Herbert
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Kevesebb mint két héttel a 2024-es elnökválasztási kampány első vitája előtt a CNN további részleteket hozott nyilvánosságra azokról a paraméterekről, amelyekben Trump és Biden kampánycsapata megállapodott.

Ezek szerint a 90 perces vitát, melyet a CNN műsorvezetői, Jake Tapper és Dana Bash moderálnak június 27-én Atlantában, két reklámszünet szakítja majd meg. Ezalatt az idő alatt a kampánystábok nem léphetnek kapcsolatba a jelöltjükkel. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Mindkét jelölt beleegyezett abba, hogy egy színpadon jelenjenek meg, a színpadon elfoglalt helyüket pedig pénzfeldobással döntik el. A mikrofonok a vita során végig némítva lesznek, kivéve annál a jelöltnél, akinél épp szó van.

Bár a színpadon nem engedélyezettek a kellékek vagy az előre megírt jegyzetek, a jelöltek kapnak egy tollat, egy jegyzettömböt és egy üveg vizet.

A CNN közlése szerint bár a vita bizonyos aspektusai – beleértve a stúdióközönség hiányát – eltérnek a korábbi vitáknál tapasztaltaktól, a műsorvezetők csakúgy, mint a múltban, „minden rendelkezésükre álló eszközt felhasználnak majd a menetrend betartatására és a civilizált vita biztosítására.”

A Joe Biden és Donald Trump közötti vita azt követően jöhetett létre, hogy mindkét jelölt elfogadta a CNN meghívását, valamint a vita szabályait és formátumát, melyeket a csatorna már májusban elküldött a kampánycsapataiknak.