Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,346 $

Így emelkedett megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában

Péntekhez hasonlóan ismét ezer fölötti új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba az egészségügyi hatóságok Magyarországon október első hétvégéjének reggelén.

...svg content...Budapest, 2020. augusztus 25. Mágneses sejtszeparáló gépet kezel egy laboráns a Szent László Kórházban 2020. auguztus 25-én. A járványügyi védekezést segítő speciális eszközök és berendezések beszerzéséhez nyújt 150 millió forintos támogatást a Szerencsejáték Zrt. három budapesti kórháznak. MTI/Balogh Zoltán
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Péntekhez hasonlóan ismét ezer fölötti új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba az egészségügyi hatóságok Magyarországon október első hétvégéjének reggelén.

Az elmúlt 24 órában 1 086 magyar állampolgárról derült ki, hogy hordozzák a ragályos koronavírus-fertőzés kórokozóját, ezzel 29 717 főre emelkedett a hazánkban beazonosított COVID-19 páciensek száma. Soron kívül Történelmi rekord: 110 tonnára emelte Magyarország aranytartalékát az MNB

Mi sem bizonyíthatja jobban a pandémia második hullámának elharapózását, mint az, hogy egyetlen nap alatt 14 krónikus beteget veszítettünk el, így már 812-en haltak bele a Sars-CoV-2 vírus okozta fertőzés súlyos szövődményeibe. Jó hírként könyvelhetjük el, hogy 6 824-en sikeresen felépültek a betegségből.

Az aktív esetek száma jelenleg 22 081 fő, közülük 704-en szorulnak kórházi ellátásra, 43-an pedig intubálva és lélegeztetőgépekre kötve fekszenek a klinikák intenzív osztályain. Az aktív fertőzöttek 36%-a, az elhunytak 52%-a, a gyógyultak 35%-a budapesti.

Továbbra is kötelező a maszkviselés a tömegközlekedésben, az üzletekben és bevásárlóközpontokban, a mozikban, a színházakban, az egészségügyi és szociális intézményekben, továbbá az ügyfélfogadási irodákban, ezen kívül 23 óra után be kell zárni a vendéglátóipari egységeket és a szórakozóhelyeket.

Megyei szinten őrzi vezető pozícióját Budapest, a fővárosban ugyanis szombat virradóra 259 személynél állapították meg a COVID-19 kórokozójának jelenlétét. A második helyen Pest megye áll, ahol összesen 108 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az illetékes hatóságok.

Harmadik pozícióba csúszott vissza a ranglistán Borsod-Abaúj-Zemplén megye 75 újonnan azonosított COVID-19 pácienssel, őket követi Hajdú-Bihar (+73), Győr-Moson-Sopron (+73), Csongrád-Csanád (+61), Jász-Nagykun-Szolnok (+50), Baranya (+47), Szabolcs-Szatmár-Bereg (+46), Komárom-Esztergom (+41), Heves (+40), Vas (+38), Bács-Kiskun (+38), Fejér (+26), Veszprém (+26), Somogy (+25), Nógrád (+20), Békés (+20), Tolna (+10) és Zala megye (+10).

Ha tehetjük, kerüljük el a nagyobb tömegeket, mindenképpen hordjuk a szánkat és orrunkat eltakaró maszkot, csak a legszükségesebb esetben menjünk 2 méternél közelebb az emberekhez. Ha megfázásos, influenzaszerű tüneteket észlelünk magunkon, semmiképpen se hagyjuk el lakhelyünket, láz esetén keressük fel telefonon háziorvosunkat, aki tájékoztatni fog minket a következő lépésekről.

Az M1 megerősítette, be fognak számolni Magyar Péter közmédiás demonstrációjáról

Ezzel együtt továbbra is várják az ellenzéki pártok képviselőit, így Magyar Pétert is.