Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Változékony idő vár ránk pénteken

Felhős időre, csapadékra, de verőfényes napsütésre is van kilátás pénteken.

Foót: Unsplash/Ashraful Pranto
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint csütörtökön fátyolfelhős, napos idő várható, majd késő délutántól nyugat felől vastagabb felhők érkeznek, a nyugati határnál már előfordulhat kisebb eső, zápor. Éjszaka tovább folytatódik a felhőzet vastagodása, legkésőbb a Tiszántúlon is befelhősödik az ég.

Elszórtan valószínű eső, zápor, ahogyan pénteken is, de ekkor nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén lehet kis mennyiségű csapadék. Mindeközben egyre szakadozottabbá, gomolyosabbá válik a felhőzet, mely késő délutántól jelentősen csökken. Éjszaka a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, amelyet ott, valamint a középső országrészben pénteken már több helyen kísérhetnek élénk széllökések. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között várható, de főleg a Tiszántúlon még lehet talajmenti, sőt néhol gyenge légköri fagy is. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 14 és 19 fok között alakul, de az északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb lehet az idő.