Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Nem sok bolt lesz nyitva az ünnepek alatt, érdemes hamar letudni a bevásárlást

Március 29. nagypéntek, azaz munkaszüneti nap lesz, így az üzletek többsége zárva tart.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

2024-ben március 29-én, nagypénteken kezdődik az ünnepi hétvége, melyet március 30-án, nagyszombaton, március 31-én, húsvétvasárnap, valamint április 1-jén, húsvéthétfőn ünnepelhetünk szeretteink körében. Nagypéntek már 2017 óta munkaszüneti napnak minősül, ezért a nagyobb üzletláncok mellett a plázák és bevásárlóközpontok is zárva tartanak ezen a napon.

De ugyanez vonatkozik a húsvétvasárnapra és húsvéthétfőre is. Szombaton, március 30-án viszont minden áruház és bolt nyitva lesz, így ezen a napon lehetőség lesz a vásárlásra. A nyitvatartás kapcsán például azt érdemes tudni, hogy csütörtökön és szombaton az üzletekben a megszokott módon várják a vásárlókat, míg vasárnap és hétfőn boltzár jön.

Ám fontos hozzátenni: egyes CBA, Coop és Reál boltok vagy kisebb üzletek nyitva lehetnek az ünnepnapokon is. Mivel nincs egységes nyitvatartási rend, érdemes megnézni még az hosszú hétvége előtt a boltokban kihelyezett tájékoztatókat, nehogy valakit kellemetlen meglepetés érjen emiatt – írja a Pénzcentrum. Hozzáteszik, ami még nyitva lesz:

Azok közé a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, a kisebb boltok, trafikok tartoznak. Illetve jó tudni még azt is, hogy húsvétkor nyitva lesznek a benzinkutaknál működő Spar üzletek (OMV és Lukoil kútjáinal), Fresh Cornerek (MOL) és a mini Tescók (Shell). Valószínűleg az éjjel-nappalik sem zárnak be teljesen (Manna, Roni).