Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,644 $

A hongkongi kormányt megdöbbentette, hogy a lesérült Messi nem lépett pályára a barátságos mérkőzésen

Messi és Suarez is sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az Inter Miami hongkongi csapat elleni barátságos mérkőzését, ám ez sokakból meghökkenést váltott ki.

Fotó: EPA/LEUNG MAN HEI
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, az Inter Miami az előszezon első győzelmét aratta a hongkongi csapat elleni 4-1-es végeredménnyel, noha sem Messi, sem pedig Suarez nem tudott pályára lépni sérülés miatt, ami látszólag többeket is feldühített. Amikor a két csapat összecsapott a pályán, a szurkolók egy emberként adtak hangot csalódottságuknak, amiért Messi a mérkőzés mind a 90 percét a kispadon töltötte.

Noha Messi kihagyása senki számára nem okozott meglepetést, egyesek azt hangoztatták, nem értik, miért nem tudott az argentin klasszis akár csak pár perc erejéig is, de felmenni a pályára, ahogy azt Al Nassr elleni mérkőzésen tette. Gerardo Martino is megszólalt az ügyben és kijelentette, megérti, hogy a szurkolók csalódottak voltak Messi és Suarez távolmaradása miatt. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Ugyanakkor rámutatott, a döntést a klub orvosi csapatával közösen hozták meg, miután alaposan megvizsgálták, hogy milyen fizikai állapotban van a két játékos. A vizsgálatok során pedig egyértelművé vált, hogy egyelőre egyikük sem léphet pályára. Martino végül megjegyezte, megérti a szurkolók csalódottságát, majd bocsánatot kért tőlük, hozzátéve, hogy ő is örült volna, ha nagyon rövid időre pályára léphetnek, „de túl nagy volt a kockázat”.

A 90min.com jelentése szerint a szurkolóknál csak a hongkongi kormány volt csalódottabb: a kormány ugyanis egy hivatalos nyilatkozatot is kiadott az ügyben, hangsúlyozva, hogy a Major Sports Events Committee (MSEC) összesen közel kétmillió dollárt biztosított a Miamival közös rendezvény megszervezéséhez, csakhogy mivel Messi nem játszott, a rendezvény szervezője, a Tatler elveszíti a támogatást.

Egy közleményben a hongkongi kormány jelezte, „az MSEC a feltételeknek megfelelően nyomon követési intézkedéseket fog tenni a szervezővel, ami magában foglalja a támogatás összegének csökkentését is, mivel Messi nem játszott a mérkőzésen”. Nem kellett sok idő, hogy reagáljon a Tatler is: azt állították, hogy nem volt tudomásuk arról, hogy Messi és Suarez kihagyja a mérkőzést.