Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
352,05 Ft
Euró
379,64 Ft
Font
442,92 Ft
Bitcoin
43,850 $

Hivatalos: ez a Facebook új neve

A Meta célja, hogy segítsen összekapcsolni az embereket és megtalálni a közösségeiket.

Fotó: Meta
Smart

Kornis Vivien

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, gyakorlatilag felrobbant az internet, amikor szárnyra kaptak a hírek, hogy átkeresztelik a világ legnépszerűbb közösségi oldalát, a közösségi média atyját, a Facebookot.

Mostanáig csak találgatni lehetett, hogy mi lesz Mark Zuckerberg sorsfordító jelentőségű találmányának neve. Úgy tűnik, Samidh Chakrabarti, a Facebook egykori polgári feddhetetlenségi vezetőjének tippje jött be. 

A GameSpot beszámolója szerint ugyanis a várakozásoknak megfelelően a Facebook Connect névre hallgató eseményen Zuckerberg felfedte az új anyavállalat nevét, amely alatt a Facebook működni fog, ezt pedig úgy hívják: Meta.

Zuckerberg elmondta, abban bízik, hogy a Facebook nemsokára inkább egy metaverzum cégként lesz ismert, mintsem közösségi média vállalat, és az új név ennek az ambíciónak a részeként született meg.

“A Meta arra összpontosít majd, hogy életre hívja a metaverzumot és segítsen az embereknek a kapcsolódásban, a közösségre találásban és az üzleti növekedésben” – közölte a vállalat.