Hivatalos: az összes angol klub kiszáll az Európai Szuperligából!

Fotó: Twitter/Liverpool FC
not image

Nagy Noel

2021.április.21 - 00:20

A Manchester United, a Liverpool, az Arsenal és a Tottenham is követi a Manchester City és a Chelsea példáját, és nem fognak részt venni a nagy botrányt kavart Európai Szuperligában.

Amilyen gyorsan megérkezett, olyan gyorsan darabjaira hullott az Európai Szuperliga koncepciója, mely a futball egész világát fenekestül felforgatta az elmúlt két nap során. Már kormányok és kormányfők is kiálltak az ötlet ellen, amelyre mindenki úgy tekintett, mint a futball elárulása.

A dominó az este folyamán kezdett el dőlni, ugyanis a Chelsea bejelentette, hogy kiszáll a Szuperligából, majd nem sokkal később a Manchester City is követte. Ezután egy válságtanácskozásra került sor az alapítóklubok részéről, melynek most tudjuk meg az első eredményeit.

A maradék négy angol csapat ugyanis bejelentette, ők is kiszállnak a Szuperligából, így a felére csökkent az eredeti alapítóklubok száma. Mindezt külön közleményekben meg is erősítették a Premier League csapatok.

„A Manchester United nem fog részt venni az Európai Szuperligában. Alaposan megvizsgáltuk a szurkolóink, a brit kormány és a kulcsfontosságú érdekeltjeink reakcióját, hallottuk hangjukat. Továbbra is elkötelezettünk vagyunk amellett, hogy a futballközösséggel együttdolgozva egy fenntartható megoldást alakítsunk ki a problémákra” – olvasható a Manchester United közleményében.

„A Liverpool Football Club nevében megerősítjük, hogy nem folytatjuk tovább az Európai Szuperliga szervezésében való részvételünket. Az elmúlt napokban fontos információkat kaptunk a különböző kulcsfontosságú partnereinktől és meg is szeretnénk köszönni a hasznos hozzájárulásukat” – írja a Liverpool.

Az Arsenal pedig egyenesen elismerte, hogy hibát követtek el, ezért nyílt levélben kért bocsánatot a klub vezetősége a szurkolóktól, emellett pedig bejelentették, hogy a továbbiakban ők sem fognak részt venni a tervezett Szuperligában.

„Az elmúlt néhány nap megmutatta a számunkra ismételten, hogy a szurkolóink milyen mély érzelmeket táplálnak ez iránt a nagyszerű klub iránt és a játék iránt, amit mindannyian imádunk. Efelől eddig sem volt semmi kétségünk, ám az elmúlt napok fejleményei hatására jobban el tudtunk ezen gondolkodni”

„Sosem állt szándékunkban, hogy problémát okozzunk, ám amikor megkaptuk a meghívásunkat a Szuperligába való csatlakozáshoz, akkor figyelem előtt tartottuk az Arsenal jövőjének bebiztosítását. Annak eredményeképp, hogy hallgattunk rátok és a futballközösségre, visszalépünk a Szuperligától. Hibát követtünk el, amiért bocsánatot kérünk”

Daniel Levy, a Tottenham elnöke szintén bocsánatot kért a szurkolóktól egy nagyon hasonló közleményben, mint amit az Arsenal tett közzé. Mint mondta, ezzel az volt a terv, hogy a klub jövőjét és nagyobb pénzügyi fenntarthatóságot biztosítsák, ám már ők is bánják, hogy ekkora gondot okoztak ezzel.

Nem tudni, mi történt a válságtanácskozáson, ám a spanyol sajtóban szárnyra kapott a hír, miszerint az UEFA tekintélyes összeget ajánlott a Big Sixnek, hogy lépjenek vissza a Szuperligából.