Dollár
381,98 Ft
Euró
392,04 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,605 $

Hazai vakcinával oltották be Vlagyimir Putyint

Vlagyimir Putyin orosz elnök videokonferencia keretében folytat megbeszélést a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban lévő elnöki rezidencián 2021. március 22-én. Az orosz államfő bejelentette, hogy március 23-án kapja meg a koronavírus elleni oltást. MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin
not image

Kolláth Benjámin

2021. március 23. - 19:46

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyint az egyik hazai fejlesztésű oltóanyaggal oltották be ma, ezzel véget vetve a találgatásoknak, hogy be van-e már oltva.

Putyin, aki koronavírus-ügyben elég visszafogott, Moszkvában kapta meg a vakcinát az RT jelentése szerint, a Kreml szóvivője, Dimitrij Peskov pedig nem kívánta elárulni, melyiket, csak annyit, három orosz fejlesztésű oltóanyag is van:

Soron kívül A Jobbikból kilépett Jakabhoz máris 10 ezren csatlakoztak

„Szándékosan nem áruljuk el, melyik vakcinát adjuk be az elnöknek, mert tudatni akarjuk, hogy mindhárom oltóanyagunk tökéletesen megbízható és hatásos” – mondta.

A legtöbb vezetővel szemben Putyin nem kívánta kamerák előtt beoltatni magát, Peskov szerint „nem tetszett neki az ötlet.” Amennyiben a hazánkban is engedélyezett Szputnyik V-t kapta meg, három hét múlva egy második dózist is kell neki adni.

A másik két lehetőség a Csumakov Központ CoviVac nevű anyaga, illetve a szibériai Vektor Központ EpiVacCorona nevű vakcina, melynek tesztjei során 100%-os hatóságról számolt be az orosz gyógyszerfelügyelet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.