Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,40 Ft
Euró
393,86 Ft
Font
459,89 Ft
Bitcoin
62,385 $

Hazai vakcinával oltották be Vlagyimir Putyint

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyint az egyik hazai fejlesztésű oltóanyaggal oltották be ma, ezzel véget vetve a találgatásoknak, hogy be van-e már oltva.

Vlagyimir Putyin orosz elnök videokonferencia keretében folytat megbeszélést a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban lévő elnöki rezidencián 2021. március 22-én. Az orosz államfő bejelentette, hogy március 23-án kapja meg a koronavírus elleni oltást. MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Putyin, aki koronavírus-ügyben elég visszafogott, Moszkvában kapta meg a vakcinát az RT jelentése szerint, a Kreml szóvivője, Dimitrij Peskov pedig nem kívánta elárulni, melyiket, csak annyit, három orosz fejlesztésű oltóanyag is van:

„Szándékosan nem áruljuk el, melyik vakcinát adjuk be az elnöknek, mert tudatni akarjuk, hogy mindhárom oltóanyagunk tökéletesen megbízható és hatásos” – mondta. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

A legtöbb vezetővel szemben Putyin nem kívánta kamerák előtt beoltatni magát, Peskov szerint „nem tetszett neki az ötlet.” Amennyiben a hazánkban is engedélyezett Szputnyik V-t kapta meg, három hét múlva egy második dózist is kell neki adni.

A másik két lehetőség a Csumakov Központ CoviVac nevű anyaga, illetve a szibériai Vektor Központ EpiVacCorona nevű vakcina, melynek tesztjei során 100%-os hatóságról számolt be az orosz gyógyszerfelügyelet.