Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A hazai biztosítók legbonyolultabb ügye lehet a múlt heti tömegbaleset

Herceghalom, 2023. március 11. Kiégett és sérült gépjármûvek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármû kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. MTI/Lakatos Péter
Baleset

Bense Róbert

Szerkesztő

A Casco-val rendelkezők gyorsabb kárrendezésre számíthatnak.

Az M1-esen történt szombati tömegkarambol rengeteg kérdést felvetett már, melyek megválaszolása alaposan feladja a leckét nem csupán a szakértőknek, de a biztosítótársaságoknak is.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Eleve a felelősség megállapítása is problémás, a témával már több cikkben is foglalkoztunk, miért is húzódhat még el hosszú hónapokig az ügy. Emellett pedig a kárrendezés is fontos részlet a baleset elszenvedőinek szemszögéből.

Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy azok számíthatnak a leghamarabb kártérítésre, akik Casco-val rendelkeztek, a többiek ügye némileg már bonyolultabb.

„Ők ahhoz a biztosítóhoz fordulhatnak, amellyel a szerződést megkötötték. A baleset sérültjei, illetve a gépjárművek üzemben tartói a károsult jármű felelősség biztosítójánál, illetve a MABISZ-nál jelenthetik be igényeiket.”

„A társaságok arra is felhívják a figyelmet, hogy a tömegkatasztrófa minden érintettjének érdemes végig gondolnia, nem rendelkezik-e olyan egyéb – baleset vagy valamilyen kiegészítő – biztosítással, amely az adott esetben térít.”

„Akik nem, azok is számíthatnak arra, hogy a hazai biztosítói közösség – saját, a tömeges kárrendezésre vonatkozó belső szabályozása keretében – az adott élethelyzetben lényegi segítséget nyújtó, jogcím nélküli előleget fizet”írja közleményében a MABISZ.