Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,668 $

Havazásra és havas esőre számíthatunk március utolsó előtti hétvégéjén

Sándor, József, Benedek meleg helyett egészen zord, hűvös időjárást fog hozni, azonban az erős szelet legalább elviszi.

...svg content...Salgótarján, 2021. január 25. Járókelő hóesésben Salgótarjánban 2021. január 25-én. A havazás miatt Budapestre és kilenc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki erre a napra az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Komka Péter
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az OMSZ előrejelzése szerint pénteken gomolyfelhős időben lesz részünk kisebb napsütéssel, szórványosan kialakulhat zápor, valamint többfelé hózápor, és akár az ég is megdörrenhet.

Az északnyugati, északi szél veszíteni fog erejéből délután, a Dunántúlon és a keleti megyékben lehet majd élénk lökésekre számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 Celsius-fok között változik. Soron kívül Hiába az átoltottság, egyre nő a szamárköhögéses esetek száma

Szombaton felhős lesz az ég, az északkeleti megyékben hosszabb időre kisüthet a nap. Szórványos jellegű hózápor, északnyugaton kisebb havazás és havas eső lehet. Időnként megélénkülhet a szél, főként a Dunántúl nyugati részén.

Hajnalban -5 és +1, napközben 4 és 9 Celsius-fokot mérhetünk.

Vasárnap az ország dél, délkeleti felén rövid napos időszakok lesznek. Az északnyugati tájakon napos idő lesz a jellemző, a Kisalföldön estefelé megnövekedhet a felhőzet.

A déli megyékben hószállingózás és havas eső valószínű, máshol számottevő csapadék nem várható. A minimum hőmérséklet -5 és +1 Celsius-fok között, míg a csúcshőmérséklet 5 és 10 Celsius-fok között várható.

Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Súlyos kihívásokkal néz szembe a MÁV a hőhullám és az elavult infrastruktúra miatt.