Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Havazásra és havas esőre számíthatunk március utolsó előtti hétvégéjén

Salgótarján, 2021. január 25. Járókelő hóesésben Salgótarjánban 2021. január 25-én. A havazás miatt Budapestre és kilenc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki erre a napra az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Komka Péter
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Sándor, József, Benedek meleg helyett egészen zord, hűvös időjárást fog hozni, azonban az erős szelet legalább elviszi.

Az OMSZ előrejelzése szerint pénteken gomolyfelhős időben lesz részünk kisebb napsütéssel, szórványosan kialakulhat zápor, valamint többfelé hózápor, és akár az ég is megdörrenhet.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

Az északnyugati, északi szél veszíteni fog erejéből délután, a Dunántúlon és a keleti megyékben lehet majd élénk lökésekre számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 Celsius-fok között változik.

Szombaton felhős lesz az ég, az északkeleti megyékben hosszabb időre kisüthet a nap. Szórványos jellegű hózápor, északnyugaton kisebb havazás és havas eső lehet. Időnként megélénkülhet a szél, főként a Dunántúl nyugati részén.

Hajnalban -5 és +1, napközben 4 és 9 Celsius-fokot mérhetünk.

Vasárnap az ország dél, délkeleti felén rövid napos időszakok lesznek. Az északnyugati tájakon napos idő lesz a jellemző, a Kisalföldön estefelé megnövekedhet a felhőzet.

A déli megyékben hószállingózás és havas eső valószínű, máshol számottevő csapadék nem várható. A minimum hőmérséklet -5 és +1 Celsius-fok között, míg a csúcshőmérséklet 5 és 10 Celsius-fok között várható.