Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Hatalmas végkielégítést kap Thomas Tuchel a Bayerntől, de csak egy feltétellel

A Bayern München vezetősége hosszas tárgyalásokat folytatott a távozó Thomas Tuchellel a neki fizetendő végkielégítés összegéről.

...svg content...Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Sport Bild információi szerint a Bayern München mintegy tízmillió eurós kompenzációs összeget fizet Tuchelnek, miután a klub a gyenge eredmények miatt idő előtt felbontotta Tuchel szerződését.

A végkielégítési csomagban azonban van egy záradék, amely adott esetben megfoszthatja Tuchelt a kompenzációs összeg egy részétől. A záradék értelmében amennyiben új szerződést fogad el azon időszak alatt, ameddig a Bayern Münchennel kötött szerződése tartott volna (2025. június 30-ig), a végkielégítés egy részét visszavonják tőle, a levonandó összeg nagysága pedig attól függ, hogy mennyi ideig maradt volna érvényben a szerződése a Bayern Münchennel. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Tuchel 2023 márciusában kezdte meg pályafutását a Bayern vezetőedzőjeként, és mindössze néhány héttel később már német bajnoki címet ünnepelhetett a klubbal. Az elmúlt szezon azonban vegyes eredményeket hozott, a bajnokságban csak a harmadik helyen végeztek, ezért a klubvezetés már 2024 februárjában úgy döntött, hogy felbontja a 2025-ig szóló szerződését.

A hírek szerint a szezon végére javuló formát mutató, és a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutó Bayern München megpróbálta volna visszafordítani a dolgokat, és tett egy kísérletet arra, hogy Tuchelt maradásra bírja, ám mindez nem valósult meg, így az új vezetőedző végül Vincent Kompany lett.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.