Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Hat halálesetet vizsgálnak az olasz hatóságok az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban

Az új koronavírus elleni szérumot kapja meg egy nő Milánóban 2021. március 8-án, amikor megkezdődik az iskolai dolgozók oltása Olaszországban. MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner
Külföld
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az olasz gyógyszerfelügyelet, az AIFA is bejelentette ma, hogy országszerte felfüggesztik a koronavírus elleni oltást az AstraZeneca vakcinájával, mint kiderült, hat halálesetet vizsgálnak, rendőrségi nyomozás is indult.

Ahogyan beszámoltunk róla, az olasz gyógyszerügynökség is úgy döntött, hogy elővigyázatossági okokból felfüggeszti az AstraZeneca vakcináival zajló oltást, követve ezzel több európai ország példáját.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Az országban eddig csak Piemontban és Szicíliában állították le az oltásokat, miután egy tanár elhunyt, az ANSA beszámolója szerint ezeken a helyeken több olyan haláleset is történt, amely megágyazott a döntésnek:

A múlt héten az AstraZeneca egy Szicíliába, pontosabban Cataniába küldött szállítmányával állították le a kampányt, akkor két katona és egy rendőr hunyt el nem sokkal azután, hogy megkapták az oltást, egyikük halálával kapcsolatban már rendőrségi nyomozás is indult ismeretlen tettes ellen.

Ezek után hétvégén Campaniában egy tanár és egy iskolai gondnok, míg Piemontban egy másik tanár hunyt el az oltást követően, ezután döntött úgy a gyógyszerügynökség, hogy leállítják az AstraZenecával folyó oltást.