Eddig ennyien kérték a harmadik oltást Magyarországon

Fotó: Egy nő megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a veszprémi Támasz Idősek Otthonában 2021. augusztus 2-án. MTI/Vasvári Tamás
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 3. - 12:56

Egyre többen vannak, akik szeretnének élni a lehetőséggel, és beadatják maguknak az emlékeztető oltást.

Magyarország elsőként hagyatta jóvá a harmadik oltás beadatását, miközben továbbra is rengeteg és különböző vakcina áll rendelkezésre az országban. Eddig több mint 5,6 millióan oltatták be magukat, egészen pontosan 5 628 383 főről van szó.

Azok, akik a második oltásukat is felvették, 5 453 177-en vannak, így hamarosan ezen a területen is elérhetjük az 5,5 milliót. Köszönhetően a sok beadott oltásnak, Magyarországon továbbra sem alakult ki negyedik hullám, de ez csak idő kérdése lehet.

Galgóczi Ágnes is azt mondta, biztosan elér bennünket a negyedik járványhullám, ugyanakkor nem számíthatunk túlságosan drasztikus számokra. Az oltatlanok lehetnek veszélyben, és bizonyos esetekben súlyos állapotba is kerülhetnek.

Közben zajlik a harmadik oltási kör, amire eddig összesen 20 000-en foglaltak időpontot, és közel 4 ezren már fel is vették a vakcinájukat. Emellett az idősotthonokban szintén zajlik a harmadik oltások beadása, ahol ez aktuálissá vált.