Hamarosan iPhone-on és iPad-en is játszhatunk Xbox game-ekkel

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021.április.8 - 19:56

A Microsoft népszerű felhőszolgáltatása, az xCloud nemsokára iOS operációs rendszerrel működő gépeken is elérhető lesz.

Az Xbox fejesétől, Phil Spencertől az egyik Twitter-júzer nemrég megkérdezte, számíthatunk-e az xCloud Apple-készülékeken való megjelenésére, melyre a redmondi techóriás gaming részlegének vezetője határozott igennel válaszolt.

Az xCloud egy egészen hasznos megoldás azok számára, akik nem szeretnének egy csomó pénzt kiadni konzolokért és játékokért, ugyanis mindössze egy mobiltelefonnal és egy megvásárolt kontrollerrel havi néhány ezer forintért cserébe több mint 50 game-mel játszhatnak.

A szolgáltatás már egy ideje elérhető PC-s és Androidos felhasználók részére, az iOS operációs rendszerrel futó eszközök tulajdonosai azonban bizonytalanságban éltek, hiszen eddig úgy tűnt, a Microsoft nem biztos, hogy implementálja az xCloudot az Apple ökoszisztémájába.

Egyelőre még hivatalos indulási időpontot nem árult el Phil Spencer, viszont valószínűsíthető, hogy az iOS-eseknek elő kell majd fizetniük az Xbox Game Pass Ultimate-re ahhoz, hogy játszhassanak a fantasztikus alkotásokkal.

A Game Pass 4 150 forintért cserébe vásárolható meg, ami egészen pazar ajánlat, hiszen videójátékok százaihoz férhetünk hozzá, nem beszélve arról, hogy előfizetés esetén multiplayer szervereket is biztosít számunkra a Microsoft.