Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
67,387 $

Hálapénz: 105 ügyben, 250 egészségügyi dolgozó ellen indult eljárás

Amióta betiltották a hálapénzt, közel 250 egészségügyi dolgozó ellen indult eljárás vesztegetés elfogadása miatt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Marek Studzinski
Bűnügy
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Népszava jelentése szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat 2021 márciusa óta összesen 105 ügyben, mintegy 250 egészségügyi dolgozó ellen kezdeményezett eljárást vesztegetés elfogadása miatt.

Mint ismert, a kormány kezdeményezésére a parlament a büntetőkódexet is módosította 2021-ben, melynek eredményeképpen 2021 márciusa óta tiltott a hálapénz elfogadása. A szigorú szabályok nyomán az is szabadságvesztésre számíthat aki hálapénzt ad, és az az egészségügyi dolgozó is, aki elfogadja a pénzt. Soron kívül Karácsony Gergely ismét kiakadt a Magyar Nagydíj alatt repkedő helikopterek miatt

A lapnak több ügyvéd is nyilatkozott, akik elárulták, még nem volt olyan eset, amikor a hálapénzt adó beteget ítélték volna el. Ennek kapcsán egy közelmúltbeli példát is hoztak: 2024. március 20-án a Debreceni Törvényszék hirdetett ítéletet egy orvos ügyében, aki hálapénzt fogadott el.

Az orvost a törvényszék bűnösnek találta és nem jogerősen két év börtönre ítélte, öt évre felfüggesztve. Ugyanakkor az orvost megvesztegető három beteg elleni büntetőeljárást a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség megszüntette, csak megrovást kaptak az érintettek.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Csípős választ kapott Karácsony Gergely az F1-es helikopteres posztjára

Kőrösi Koppány fejlesztéspolitikai szakértő sem hagyta szó nélkül Karácsony Gergely legutóbbi posztját, ami ezúttal a Magyar Nagydíjról szólt.