Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott hálapénz elfogadása miatt egy debreceni orvos

Két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy debreceni orvos, aki négy alkalommal fogadott el készpénzt és ajándéktárgyakat betegektől.

További Hírek

Tetten érték a hatóságok az orvost, majd előállították.

A 62 éves orvost munkahelyén fogták el az egyenruhások, majd átkutattak több ingatlant is: sikerrel jártak, köszönőleveleket és készpénzt is lefoglaltak.

A rendőrség úgy tudja, a főorvos több betegtől is elfogadott hálapénzt, ennek okán pedig nyomozás indult ellene.

A rendőrök az orvosi rendelőkben tartott kutatás során az íróasztal fiókokban közel kétszáz üres borítékot találtak, amelyek közül számos darabon szerepelt a „köszönettel” szó, illetve az átadó neve is.

Korrupciógyanús incidens történt az egyik budapesti kórházban, a klinika főnővére ugyanis csak 170 ezer forint ellenében biztosította egy idős nő kezelését.

Tájékoztató plakátkampányt indít a hálapénz nélküli rendszer előnyeiről a Magyar Orvosi Kamara (MOK) - jelentették be kedden.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatokkal próbálja meg kiszűrni a korrupciót az egészségügyben – eddig úgy tűnik, sikeresen.

Mint ismeretes, a 2021. január elsején életbe lépett törvénymódosítás szerint hálapénzt adni és elfogadni egyformán bűncselekmény.

Az egészségügyi dolgozók új bértáblája januártól lép életbe, azonban az ellenőrzések is megkezdődnek majd a hálapénzekkel kapcsolatban, amennyiben valakit tetten érnek, úgy akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető lesz.

A kormány nemrég elfogadta a Magyar Orvosi Kamara által előterjesztett béremelést tartalmazó javaslatot, amelynek értelmében egyrészt drasztikus módon emelkedhet az orvosok fizetése, másrészt a hálapénzt is kivezethetik a gyakorlatból.