Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

Megszólalt a halálra késelt budapesti rendőr családja, így tudták meg a szörnyű hírt

Fotó: Mécses egy gyászoló kezében a Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr tiszteletére az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. MTI/Lakatos Péter
Bűnügy
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Baumann Péter azért akart rendőr lenni, hogy segíthessen másokon, s már fiatalon eldöntötte, hogy ezt a hivatást választja.

Év elején történt az az incidens, amelynek során három intézkedő rendőrt késsel megsebesített egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, így hamar elfogták a támadót, aki jelenleg egy elmegyógyintézetben van.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Az egyik rendőr, a 29 éves Baumann Péter olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. A fiatal férfi előtt még ott volt az egész élet, hiszen családalapításra és esküvőre készültek a párjával, s a karrierje is felfelé ívelt: a 2021-es teljesítményét kiválóra értékelték.

A férfi családtagjai eddig nem nyilatkoztak az ügy kapcsán, most azonban megszólalt a főtörzsőrmester édesanyja és testvére, akik a Retro Rádió egyik műsorában elmondták, mit éltek át az utóbbi néhány hétben.

Remek ember volt, akire mindig számítani lehetett

István elárulta, hogy Péterrel nagyon közel álltak egymáshoz, s épp aludt, amikor a testvére menyasszonya felhívta, hogy induljon a kórházba, mert nagyon nagy a baj, ám mire odaért, a rendőrök közölték vele, hogy már nem lehetett megmenteni a férfi életét.

Állítása szerint Péter remek ember volt, akire mindig számítani lehetett, s azért akart rendőr lenni, hogy segíthessen másokon. Már fiatalon eldöntötte, hogy ezt a hivatást választja, s erről senki sem tudta volna lebeszélni, annyira céltudatos volt – írta az Index.

Enikő arra utalt, miután felvették a fiát, állandóan féltette az egész család, mert mindannyian tudták, hogy nap mint nap az életét kockáztatja másokért, s minden félelme valóra vált, amikor hajnali fél háromkor kopogtattak a szobája ajtaján.

„Először ki sem mertem nyitni az ajtót, mert telefonon szoktak szólni, ha feladat van. Ekkor odakintről meghallottam a férjem hangját. Azt mondta: ’Enikő, nyisd ki az ajtót, mert baj van!’

– mondta, hozzátéve, hogy műtősnőként dolgozik. Elmondása szerint mai napig nem hiszi el, hogy mindez megtörténhetett a fiával.