Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Legalább 15 ember meghalt a Közép-Indonéziát sújtó földcsuszamlás miatt

Két főt élve mentettek ki, míg két másik ember eltűnt.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi hatóságok vasárnapi közlése szerint legalább 15 ember vesztette életét, két főt pedig eltűntként tartanak nyilván, miután földcsuszamlás sújtotta Közép-Indonéziát. A helyi katasztrófavédelmi szerv vezetőjének elmondása alapján szombat este két főt mentettek ki a Dél-Sulawesi tartományban található Tana Toraja településéről.

Sulaiman Maila elmondása szerint a természeti katasztrófát a Tana Toraját és a környező területeket érintő heves esőzések idézték elő. Hozzátette, közel egy hete tart az ítéletidő, s az utóbbi néhány nap volt a legnehezebb. Míg az indonéz országos katasztrófavédelmi ügynökség közleményéből az derült ki: Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Két faluban is földcsuszamlás történt, s négy házat temetett maga alá a lezúduló sár – írja a CNA. A múlt hónapban arról is beszámoltunk, hogy a monszun esőzések és a folyamatosan duzzadó folyók számos körzetet és várost öntöttek el Nyugat-Szumátra tartományban. Míg egy nagyobb sárlavina miatt egy folyó átszakította a partjait, s végigsöpört a hegyvidéki falvakon Pesisir Selatan körzetben.

Ennek következtében 30 ember vesztette életét, többeknek nyoma veszett. Decemberben pedig a földcsuszamlások és áradások miatt legalább két ember hunyt el, valamint több tucat ház és egy szálloda is súlyosan megrongálódott a Szumátra-sziget északi részén található Toba-tó közelében. Míg Jáva szigetét március végén egy 6,4-es erősségű földrengés rázta meg.

A földmozgást a fővárosban, Jakartában is érezni lehetett, két város lakosait evakuálták. A Pápua Új-Guineát sújtó áradások és földcsuszamlások miatt pedig több mint 20 ember halt meg, köztük egy édesanya és gyermeke. A történtek után felmerült, hogy Lese Kavora lakóit áttelepítik, ugyanis nem ez az első eset, hogy a falut elönti a víz, ami az éghajlatváltozás miatt a jövőben még gyakoribbá válhat.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.