Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Halálos áramütés ért egy 18 éves budaörsi fiút, aki felmászott egy mozdonyra

A fiatal még elküldött egy fotót a barátainak, majd pillanatokkal később szörnyethalt.

Fotó: Unsplash
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő

Tragikus balesetben vesztette életét a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium diákja: a rendelkezésre álló információk szerint a 18 éves fiatalt szombat éjjel két óra körül érte halálos áramütés, miután egy buliból hazafelé tartva felmászott egy dízelmozdonyra a budaörsi vasútállomáson.

A fiatal még elküldött egy fotót a barátainak, majd pillanatokkal később meghalt. A ruhája lángra kapott, amit egy másik tehervonat mozdonyvezetője próbált meg eloltani, a fiú életét azonban már nem tudta megmenteni – derül ki a Tények beszámolójából. A gimnázium hétfőn a Facebook-oldalán azt írta:

„Iskolánk közössége megrendülten gyászol. (…) Fájdalmunkra nincsenek szavak”. Míg az Országos Mentőszolgálat a következő tájékoztatást adta: „A mentők 2024. március 16-án éjszaka a budaörsi vasútnál egy fiatal férfi halálát állapították meg. A körülmények tisztázása a hatóságok feladata”.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy áramütés ért egy gyermeket egy magánóvodában, amelynek fenntartója bíróság elé került. Az incidens 2017 májusában történt, amelyben egy 15 hónapos gyermek volt érintett. A kicsi 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, miután egy hűtő-fűtő berendezés csatlakozójához ért.

A fenntartó ellen tavaly emelt vádat a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség, idén februárban arról érkezett hír, hogy májusban folytatódik a büntetőügy tárgyalása. Mint kiderült, a Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülésén a vádlott nem ismerte el bűnösségét, holott korábban szakemberek figyelmeztették, hogy a készüléket le kell burkolni. Mégsem törődött ezzel, majd megtörtént a baj.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.