Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

Áramütés ért egy gyermeket egy magánóvodában, bíróság elé került a fenntartója

A vádlott az előkészítő ülés során nem ismerte el bűnösségét.

Fotó: ügyészség
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Májusban folytatódik annak a büntetőügynek a tárgyalása, melynek során az óvoda fenntartóját foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádoltak meg. A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülésén a vádlott nem ismerte el bűnösségét – írja az RTL.

A nő ellen tavaly emelt vádat a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség, miután 2017 májusában egy 15 hónapos gyermeket áramütés ért egy általa üzemeltetett magánóvodában. A gyermek 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, miután egy hűtő-fűtő berendezés csatlakozójához ért. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A vádlottat korábban szakemberek figyelmeztették, hogy a készüléket le kell burkolni, azonban ezt figyelmen kívül hagyta, ezért a csatlakozó elérhető maradt. Bár az ott dolgozók igyekeztek megakadályozni, hogy a gyerekek a készülék mögé bújjanak, ezt nem tudták minden esetben elkerülni.

Ugyan figyelmeztették az üzemeltetőt a veszélyre, mégsem tette meg a megfelelő lépéseket. Egy kislány végül véletlenül hozzáért a burkolatlan csatlakozóhoz, ekkor következett be az áramütés. Mint az ügyészség akkor kiemelte, a baleset azért következett be, „mert a munkavédelmi szabályokért is felelős cégvezető nem tartotta be a rá vonatkozó foglalkozási szabályokat.”