Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,72 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
463,05 Ft
Bitcoin
67,388 $

Hajtóműbe került madár miatt keletkezhetett tűz egy ausztrál légitársaság gépén

Az incidensről felvétel is készült.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ausztrália és Óceánia
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Valószínűleg egy hajtóműbe került madár okozta tűz miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania egy ausztrál légitársaság repülőgépének helyi idő szerint hétfő este Ausztráliában. A Virgin Australia Queenstownból Melbourne-be tartó gépén 67 utas és a hatfős személyzet tartózkodott.

Állítólag az egyik hajtómű röviddel a felszállás után gyulladt ki, az esetről felvétel is készült. A beszámoló szerint a Boeing 737-800-as repülőgép körülbelül 50 perccel a felszállást követően biztonságosan landolt Invercargill repülőterén, amelynek kifutópályáján tűzoltók fogadták. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

Úgy tudni, senki sem sérült meg az incidens következtében, s a queenstowni repülőtér vezérigazgatója, Glen Sowry is nyilatkozott az ügy kapcsán: ő szintén azt mondta, hogy egy, a hajtóműbe szorult madár a legvalószínűbb oka az incidensnek.

A The Guardian szerint ritkán fordulnak elő ehhez hasonló esetek, a hétfőn este történtek után pedig a gép utasait Invercargillben szállásolták el éjszakára. Majd visszaszállították őket a queenstowni repülőtérre, ahol keddre foglaltak számukra jegyeket az Ausztráliába tartó alternatív járatokra.

Korábban azt is megírtuk, hogy múlt héten halálos repülőgép-baleset történt Kaliforniában, amelynek következtében ketten vesztették életüket. A rendelkezésre álló információk szerint a gép South Lake Tahoe közelében zuhant le múlt csütörtök délután.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.