Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,82 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,86 Ft
Bitcoin
60,307 $

Hackertámadás is okozhatta az orvosi záróvizsgák informatikai hibáit

A május 28-ai orvostudományi írásbeli záróvizsgákon informatikai probléma lépett fel, amely adatvesztést okozott a számítógépes rendszerben.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A május 28-án tartott általános orvostudományi karok záróvizsgáján komoly informatikai problémák merültek fel a Semmelweis és a Debreceni Egyetemeken, ahol az online vizsgarendszert alkalmazták. A technikai hiba következtében a rendszer nem minden választ mentett el, a 180 kérdésre adott válaszokból átlagosan csak 156-ot rögzítettek.

Az Országos Orvos, Fogorvos és Gyógyszerész Záróvizsga Bizottság (OZVB), amely független az egyetemektől és a vizsgák szervezéséért felel, jelenleg vizsgálja az esetet. Tájékoztatásuk szerint nem zárható ki a hackertámadás lehetősége sem.

A Semmelweis Egyetemen körülbelül 400, többnyire magyar hallgató érintett. Ahol lehetőség volt rá, mert például már a vizsga elején felmerült a probléma, ott papír alapú vizsgára tértek át, számolt be róla az egyetem közleménye.

A két érintett egyetem vezetése együttműködik az OZVB-vel, hogy mihamarabb megoldást találjanak a helyzetre, az azonban már biztos, hogy elővigyázatosságból a június 5-i gyógyszerésztudományi és a június 17-i fogorvostudományi írásbeli záróvizsgákat várhatóan papír alapon fogják megtartani.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.

Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A magyar miniszterelnök is mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt, amiben egy 61 éves rendőr vesztette életét.