Clouds
21 Budapest
Dollár
346,72 Ft
Euró
370,60 Ft
Font
431,40 Ft
Bitcoin
27,157 $

Hacker fenyegette meg a Ferrarit, váltságdíjat követel érzékeny adatokért cserébe

Fotó: Unsplash/Joshua Koblin
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy egyelőre ismeretlen hacker feltörte a Ferrari rendszereit, most pedig váltságdíjat követel bizonyos ügyfélkapcsolati adatokért cserébe.

A Cybernews jelentése szerint egy hacker feltörte a Ferrari rendszereit, most pedig váltságdíjat követel az érzékeny ügyfélkapcsolati adatokért cserébe. Azóta a Ferrari is reagált az incidensre és kijelentette, nem tesz eleget a követelésnek, és nem fog váltságdíjat fizetni.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

A luxusautó-gyártó hivatalos honlapján tett közzé egy nyilatkozatot az incidensről, melyben azt írták:

„A Ferrari N.V. jelenti, hogy a Ferrari S.p.A.-t, a százszázalékos tulajdonában lévő olasz leányvállalatát egy fenyegető szereplő nemrég megkereste egy bizonyos ügyfélkapcsolati adatokat érintő váltságdíj-követeléssel.”

A Ferrari leszögezte, nem tesz eleget a követelésnek és nem fogja kifizetni a hacker által követelt váltságdíjat, ezt pedig azzal indokolták, hogy nem fognak bűncselekményeket finanszírozni, ezzel lehetővé téve a többi hacker számára, hogy folytassák tevékenységüket.

A Ferrari ezért úgy határozott, inkább tájékoztatják ügyfeleiket az incidensről. Kissé riasztó a helyzet, mivel úgy tűnik, hogy a Ferrari nem észlelte a kibertámadást, csak akkor értesült az incidensről, amikor a hacker felvette a kapcsolatot a vállalattal.