Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

Háborúellenes akciótervet hirdetett a kormány, jön a kártyahasználati díj-stop

A magyar kormány háborúellenes akciótervet hirdetett, ami nemcsak a médiumokra vonatkozik, hanem egyúttal a pártokra is.

...svg content...Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. május 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Gulyás Gergely miniszter több fontos bejelentést is tett, köztük a háborúellenes akcióterv létrehozását. Ennek lényege, hogy szembeszállnak a propagandával, azokkal, akik a háborúpárti propagandát hirdetik. Emiatt kötelezni fogják a pártokat és a médiumokat, hogy tegyék nyilvánossá a forrásaikat.

Az igazságügyi miniszter kapott felkérést arra, hogy dolgozza ki a részletszabályokat, így a legtöbb kérdésre csak később kaphatunk választ, például arról, mi alapján járnak majd el egy-egy médium ügyében.

Emellett védelmi hozzájárulást kötelesek fizetni azok, akik extraprofitra tettek szert. Ezek közé tartoznak a bankok, a multik és az energiacégek. Az ebből befolyt összeget a védelme alapba helyezi át a kormány, ott használhatja azt fel. Hogy ezeket a költségeket a bankok ne háríthassák át az ügyfelekre, stopot vezetnek be a lakossági számlákra és kártyákra a kártyahasználati díj szinten tartása miatt.

A bankadót minden olyan banknak meg kell fizetnie, akik nem növelték a teljes állampapír-állományukat. Ezzel egy időben megemelik a bankok által fizetett tranzakciós illeték mértékét is, illetve valutaátváltási illetéket vetnek ki.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.