Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,845 $

Gyurcsány Ferenc egykori minisztere lemondásra szólította fel a DK vezetőjét

Lamperth Mónika elmondása szerint „nagyon-nagyon el van keseredve, mint baloldali szavazó”.

...svg content...Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Demokratikus Koalíció kudarccal felérő eredményt ért el a múlt vasárnapi választáson, amely miatt egyre többen kritizálják a párt vezetőjét, Gyurcsány Ferencet. Nemrég Medgyessy Péter volt miniszterelnök is arról beszélt, hogy szerinte Gyurcsánynak és feleségének, Dobrev Klárának is a háttérbe kellene vonulnia. Mindemellett teljesen egyértelműen és nyíltan fogalmazott a párt vezetőjéről, aki szerinte egyre inkább ártó hatással van a DK-ra a személye miatt.

De Lamperth Mónika korábbi MSZP-s politikus is elmondta a véleményét az ATV Aktuál című műsorában, kezdve azzal: nagyon izgalmas választást tudhatunk magunk mögött, amelyen olyan kisvárosokat és közepes városokat sikerült megszerezniük az ellenzéki pártoknak, ahol régebben mindig is a Fidesz vezetett. „Barcs, Csurgó, Nagykanizsa, Pápa, Paks, ezek nagyon-nagyon izgalmas dolgok” – sorolta a műsorban, amelyből az Index szemlézett. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Ezt követően azzal folytatta, hogy a XV. kerületben – amely mindig is a DK zászlóshajója volt – most a választók mindössze 14,6%-a szavazott a Demokratikus Koalíció listájára. Itt a műsorvezető feltette azt a kérdést, hogy mi következik ebből, mire Lamperth azt a választ adta: „Én nagyon-nagyon el vagyok keseredve, mint baloldali szavazó. Éjjel megnéztem, amikor kiáll Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Kunhalmi Ágnes az eredményvárón”.

„Mintha nem értenének semmit ebből a választási eredményből. Határozott meggyőződésem, és illő tisztelettel fel is kérem Gyurcsány Ferencet és a szocialista párt két elnökét, mondjanak le!” – emelte ki a korábbi belügyminiszter, aki példaként hozta fel azokat a választásokat is, ahol a szocialista politikusok lemondtak egy-egy vereség után: „1998-ban Horn Gyula mondott le a vereség után, 2010-ben pedig Lendvai Ildikó, jómagam és mindannyian lemondtunk” – tette hozzá.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Korábban azt is megírtuk, hogy Gyurcsány Ferencnek nagyon nem tetszik, hogy újraszámolják a szavazatokat. A DK vezetője számára Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, és azt mondja, a Fidesz befolyása áll az újraszámlálás mögött. „Mindent meg fognak tenni azért, hogy elvegyék Karácsonytól a főpolgármesterséget. Mindent. Miért gondolná bárki, hogy nem egy kész forgatókönyvet látunk?” – fogalmazott korábban.

Újabb sokkoló állítások jelentek meg a gyermekbántalmazó karateedzőről

Egyre több sokkoló állítás jelenik meg a gyermekbántalmazó edzőről, újabb és újabb súlyos nyilatkozatokat adnak ellene.