Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Gyurcsány Ferenc: Három dolgunk van egyszerre

Fotó: Gyurcsány Ferenc, DK elnöke felszólal a színházak finanszírozásáról szóló törvény vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Újabb írással jelentkezett Gyurcsány Ferenc, aki ezúttal a haza fontosságáról érkezett pár mondatban.

Gyurcsány Ferenc nem sok napot hagy ki a közösségi médiában, rendszeresen értekezik bizonyos témákban. Azt mondja, a DK a legnagyobb ellenzéki párt, és azon a véleményen van, hogy képesek lennének irányítania az országot.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A volt miniszterelnök hamarosan évértékelő beszédet tart, aminek ideje alatt számos témát érinthet. Közben a Facebook oldaláról sem feledkezik meg, most épp arról beszélt, hogy három dolguk van egyszerre.

„A közös történet neve: Haza Három dolgunk van egyszerre. 1. Engedni, hogy az emberek élhessék szabadon az életüket, védjük, vigyázzuk életüket, önmagukról hozott döntéseiket.” – írta a pénteki posztjában Gyurcsány, aki a vagyonnyilatkozata alapján továbbra is nagyon tehetős embernek mondhatja magát.

„2. Szabadságukban is vigyázzunk arra, ha valakinek kell, akinek erre szükséges van, annak segítünk. Vigyázunk rá. 3. De mert közös az élet, ezért tartsuk össze magyar életünk közösséget, a Hazát.”

„Ezek sokszor egymást feszítő közös célok. Az egyensúlyozás is a politika művészetének része. Nem mindig sikerül. A Demokratikus Koalíció közös történetünket meséli, építi tovább. A történet neve: Haza.”