Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,686 $

Gyurcsány Ferenc a leggazdagabb politikus a parlamentben

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője (k) napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A megjelent vagyonnyilatkozatok alapján Gyurcsány Ferenc továbbra is nagyon tehetősnek mondhatja magát.

A volt miniszterelnök eddig sem panaszkodhatott, a leggazdagabb politikusok között szerepelt a vagyonnyilatkozatok alapján. Jelenleg pedig a leggazdagabb, miközben százmilliós tételek szerepelnek a vagyonbevallásában.

Az országgyűlési képviselőknek január végéig volt idejük leadniuk a vagyonnyilatkozataikat. Ezt meg is tették, ahogyan a köztársasági elnök és a kormánytagok is, miközben az Országgyűlés oldalán az adatok publikusak.

A Blikk azt írja, hogy a legfrissebb adatok szerint Gyurcsány Ferenc értékpapírban 461 millió forintot birtokol, ami a májusi adatok szerint még 587 millió volt. Emellett tulajdonosa egy pápai lakásnak, illetve 50%-ban egy kötcsei családi ingatlannak.

A Demokratikus Koalíció elnöke a vagyonnyilatkozatában megjelölt 631,7 millió forintot lakásvásárlás foglaló és előlegként, valamint kölcsön is adott magánszemélynek 13 millió forintot – írja a Blikk a cikkében.

Emellett 293 millió forint értékpapír fedezetű hitelt, illetve a tartozásoknál 58,9 millió forint bankhitelt tüntetett fel. Gyurcsány az Altus Portfólió Kft. tulajdonosa is, melyből havi bruttó 1-5 millió forint összeg jut neki.