Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Megszólalt Gyurcsány Ferenc az éjjeli beszéd után, de nem mond le

Gyurcsány Ferenc továbbra sem hajlandó háttérben vonulni a DK-nál, és míg Donáth Anna lemondott a választási kudarc után, a volt miniszterelnök folytatni akarja a munkát.

...svg content...Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésén 2024. május 31-én. A kormánypártok távolléte miatt határozatképtelen volt az ülés, így csak a napirend előtti felszólalások hangozhattak el. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Gyurcsány Ferenc mondott beszédet elsőként azt követően, hogy a Tisza Párt gyakorlatilag elemeire verte a baloldalt a választásokon. A DK-nál a döbbenet ült ki az arcokon, és hirtelen már Dobrev Klára sem volt mosolygós, aki beismerte a vereséget, és ebből több mint nehéz lesz felállniuk 2026-ra.

Donáth Anna már beadta a lemondását a hasonló választási kudarcot követően a Momentumnál, majd Fekete-Győr András rögtön rá is repült a lehetőségre. A DK-nál egyelőre nem történt személyi változás, úgy tűnik, hogy Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is marad a helyén, mint eddig. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

„Hitt igazságunkhoz sokszor a reméltnél nehezebb út vezet. Mintha most is ez lenne a helyzet. Köszönjük, hogy velünk voltatok, hogy velünk vagytok. Sokan dolgoztunk egy jobb Magyarországért. Nagyon sokan. Jó érzés, hogy sokan célba is értek.” – írja a posztjában Gyurcsány Ferenc a Facebook oldalán, aki továbbra sem vonul háttérbe.

Azt mondja, a történteket belső szinten is át fogják beszélni, de arról egyelőre nincs szó, hogy ennek lehetnének súlyos személyi következményei saját magukra nézve. „Nagy öröm szülővárosom, Pápa, Szolnok, Nagykanizsa. Nem lett bántódása Szegednek, Szombathelynek. Ezek jó dolgok. Ami meg ezeken kívül történt, azt meg fogjuk beszélni. Közösen. Azt is, hogy mi a dolgunk.”

Gyurcsány többek között hazafinak nevezi magát, és láthatóan a legkisebb mértékben sem tervez visszavonulni, függetlenül attól, hogy a Tisza Párt röviddel a megalakulása után olyasvalamire volt képes, mire a DK 14 éve egy alkalommal sem. „Maradunk akik voltunk, leszünk, kikre szüksége van a hazának szociáldemokraták, hazafiak. Küzdelemben születtünk, ez életünk értelme, még ha célja ennél nagyravágyóbb is: győzelemre vinni a mindannyiunkra vigyázó, európai haza ügyét.”

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.

Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A magyar miniszterelnök is mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt, amiben egy 61 éves rendőr vesztette életét.