Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,47 Ft
Euró
397,06 Ft
Font
471,58 Ft
Bitcoin
67,011 $

Ledöbbent arcok a DK-nál, Gyurcsány Ferenc megszólalt a súlyos vereség után

Noha Dobrev Klára rendkívül magabiztos volt, végül a közvélemény-kutatásoknak lett igazuk, és a Tisza Párt elmosta a DK-t a többi párttal együtt.

...svg content...Fotó: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke beszédet mond a DK-MSZP-Párbeszéd pártszövetség európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. június 10-én. Mellette Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője (j2), Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke és Barkóczi Balázs, a DK szóvivője (j). MTI/Szigetváry Zsolt
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Ez egy nagyon súlyos vereség a DK számára, miközben a Momentum még csak ott sem lesz az Európai Parlamentben, akiknek keményen üzent Orbán Viktor miniszterelnök a beszédében. Ezzel a Momentum politikai pályafutása veszélybe kerülhet, és ugyan egyelőre nem adják fel, innen nehéz lesz, hiszen már minden a Tisza Pártról szól a baloldalon.

Magyar Péter határozottan üzent, majd Gyurcsány Ferenc szintén kiállt a nyilvánosság elé, hogy elmondja, mi lesz a folytatásban. Jelen helyzetben a DK-ra is egy több mint nehéz időszak várhat, és 2026-ig tovább gyengülhetnek a Tisza Párt miatt, ami fiatal pártként sok területen többet ért el 2 hónap alatt, mint a DK az elmúlt 14 évben. Soron kívül Vitézy Dávid csípős posztban reagált Karácsony Gergely sajtótájékoztatójára

Gyurcsány azzal kezdte a beszédet, hogy a vasárnap jelentősen átalakította a politika térképét. Ami az okokat és a következményeket illet, sokat fognak beszélni róla a következő napokban, belső szinten is. Megjegyezte, „picike új fejezet” kezdődik a magyar politika történetében, de azt még nem tudják, az meddig tart, és mennyire lesz más.

Ami a fővárosi választásokat illeti, azt mondja, lényegesen több képviselőjük lesz, aminek akár örülhetnének is. Kiemelte azokat a vármegyéket, ahol a DK győzött, amiért hálásak, akárcsak a Budapesten elért eredményekért, de csalódottak is.

Elismerte, kevesebb parlamenti képviselőjük lesz az Európai Parlamentben, mint amennyit szerettek volna, ugyanakkor a gondolataik nem változnak, ugyanazt fogják képviseli, mint eddig. Gyurcsány Ferenc a súlyos vereség után nagyon rövid beszédet tartott, ami valahol várható volt, és Dobrev Klára sem maradt túl sokáig a pulpituson.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.