Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
372,07 Ft
Euró
398,13 Ft
Font
471,99 Ft
Bitcoin
65,490 $

Magyar Péter: Hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke vasárnap este értékelte pártja EP-választási eredményeit, kiemelve, hogy a Fidesz soha nem ért el ilyen gyenge eredményt európai parlamenti választásokon.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Tisza Párt vasárnap esti rendezvényén Magyar Péter köszönetet mondott az aktivistáknak és minden támogatójuknak a választási kampány során nyújtott segítségükért. A politikus hangsúlyozta, hogy „ami ma történt, ugyan még nem látjuk a végeredményt, még küzdünk a budapesti közgyűlésben az aranyéremért, ami látszik, az az, hogy ez az orbáni hatalomgyárnak ma a Waterloo-ja, a vég kezdete”.

Magyar Péter gratulált a párt jelöltjeinek, majd kijelentette, hogy „ami történt, az politikai földindulás.” Soron kívül Újabb hangfelvétel látott napvilágot Karácsony Gergelyről

A Tisza alelnöke szerint a következő országgyűlési választásokon pártja lesz a kormánypárt egyetlen potens kihívója, majd hozzátette, hogy bár még nem tudni, ki lesz Budapest főpolgármestere, az már biztos, hogy „Budapesten a Tisza Párt nélkül nem történhet semmi.”

Magyar arra buzdította támogatóikat, hogy az este legyen az örömé és a felszabadult ünneplésé, hiszen sokan talán visszanyerték a hitüket abban, hogy lehet egy másfajta Magyarországot építeni, amely nem a megosztottságon, hanem az összefogáson, a szereteten és a békességen nyugszik, majd kijelentette: „Hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk”.

A Tisza Párt alelnöke üzent az általa kormánypártinak vélt lapoknak is, akiktől várja a meghívást egy interjúra, de külön megemlítette köztévét is, amikor úgy fogalmazott: „Innen szeretném üzenni, mint a legnagyobb ellenzéki párt vezetője, hogy a magyar emberek békések és türelmesek, de nem fogjuk eltűrni a továbbiakban, hogy a közmédia elhallgat minket. Ennek vége van!”

Magyar Péter szerint hétfőn még pihenni fognak, utána viszont olyan program megalkotásába kezdenek, amelyekre a magyar emberek többsége jó szívvel tud majd szavazni a következő országgyűlési választásokon. Mint mondta, egy olyan programra számíthatnak tőlük, amely világosan bemutatja, honnan hova juthat el az ország.