Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Egyre több gyorsétterem szab időkorlátot az étkezéshez

A gyorséttermek egyre nagyobb számban szabnak időkorlátokat arra vonatkozóan, hogy a vendégek mennyi ideig tartózkodhatnak az étteremben.

Fotó: Unsplash/Batu Gezer
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy nemrégiben megjelent Reddit-poszt egy olyan táblára hívta fel a figyelmet, amely 30 perces időkorlátot ír elő a vendégeknek az étel elfogyasztására. Bár az időkorlát konkrét okát nem közölték, a Reddit-felhasználók különböző elméleteket osztottak meg. Egyesek azt állították, hogy a szabályzat célja az volt, hogy a hajléktalanokat vagy „csavargókat” visszatartsa attól, hogy egyetlen tétel megvásárlása után hosszabb ideig tartózkodjanak az étkezőhelyeken.

Más Reddit-felhasználók szerint az időkorlátok célja, hogy elrettentse a tinédzsereket és az olcsó termékeket vásárló ingyenélőket, akik egész napos törzshelyként kezelik az éttermet, illetve kihasználják a Wi-Fi-t és órákig elfoglalják az ülőhelyeket, írja a New York Post. A gyorséttermek által használt időkorlát nem teljesen új ötlet, ugyanis 2013-ban egy McDonald’s-üzlet a Queens állambeli Flushingban azért hívta ki a rendőrséget egy csoport koreai idős emberre, mert nem voltak hajlandóak távozni, miután lejárt a 20 perces étkezési idő. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

A gyorsétteremláncokon túlmenően New York néhány hagyományos étterme is alkalmazott már időkorlátot. Tavaly például az érintett éttermek erős ellenérzetet váltottak ki azzal, hogy a koronavírus-járványt követő hely- és személyzeti korlátok miatt 90 perces időkorlátokat szabtak meg a vendégek számára.

Reddit/Blackevilsoul