Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,55 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,041 $

A hazai gyógyfürdők korlátozásokkal igyekeznek elkerülni a bezárást

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Minden hazai gyógyfürdő érdeke, hogy 2023-ban is folyamatosan nyitva legyen, ám a kedvezőtlen gazdasági környezet drasztikus lépésre kényszeríti őket: annak érdekében, hogy ne kelljen bezárniuk, korlátozásokat eszközölnek.

A Napi.hu jelentése szerint az idei év jól indult a gyógyfürdők számára, hiszen az igazgatási szünet és a meghosszabbított téli szünet nyomán jelentősen többen látogattak el a hazai gyógyfürdőkbe. A Kossuth Rádió reggeli műsorában Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára ennek kapcsán megosztotta, az év első hetében olyan komoly forgalmat bonyolítottak a gyógyfürdők, mint a korábbi években egy hónap alatt.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A főtitkár rámutatott, már tavaly ősszel is egyértelmű volt számukra, hogy nem a bezárás lesz a megoldás, hiszen a legtöbb gyógyfürdő működése az adott település, vagy turisztikai térség gazdaságára is jelentős hatással van. Megosztotta, nem terveznek bezárásokat a hazai fürdők, ám ahhoz, hogy működhessenek, korlátozásokat kell eszközölniük.

Ezen korlátozások kimerülhetnek a karbantartási szünetekben, a szolgáltatások számának korlátozásában, illetve a téli holtszezonban a fürdők nyitva tartásának megváltoztatásában. A főtitkár arra is rámutatott, hogy a költségcsökkentés jegyében minden hazai gyógyfürdő megemelte árait.

Noha vidéken ez egy jellemzően több lépcsőben megvalósított emelés, a budapesti fürdőkben nagyon komoly mértékben drágultak a belépők:

“A jegyárak még így is kedvező pozícióban vannak, az úgynevezett ár-érték arány összehasonlításban a nyugati és a közép-európai versenytársakkal is felveszik a versenyt. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy ez a szektor az elmúlt években jelentős nagyságrendű fejlesztést valósított meg, így kiváló minőségű szolgáltatásokkal tudja vezető pozícióját őrizni.”