Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Rengeteg magyar szülő regisztrálta 5-11 éves gyerekét oltásra

Fotó: Szülők és gyerekek várakoznak az 5-11 éves gyerekek oltásának megkezdésén Budapesten, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben 2021. december 14-én. Országosan december 15-én kezdődik el a gyermekek oltása. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Egyre több szülő mond igent a gyerekek oltására, ez a számokból is jól látszik.

Eddig 38 ezren regisztráltak az 5-11 év közötti gyermekek oltására – mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

Hozzátette: a regisztrációt követő lépés az időpontfoglalás, amelyhez 2-3 napos validációs folyamat szükséges. A regisztráltak közül 16 ezren már időpontot is foglaltak – tudatta a munkacsoport-vezető.

Hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy minél többen felvegyék az oltást, hiszen a gyermekek ugyan viszonylag könnyebb tünetekkel vészelik át a vírus okozta megbetegedést, a fertőzőképesség ennél a korcsoportnál is jelen van.

György István azt mondta, a gyermekek oltása 77 olyan kórházban indult el, ahol gyermekgyógyászati ellátás is folyik, valamint a háziorvosoknál.

Itt vannak az új vírus- és oltási adatok: 5506 új fertőzött, 153 elhunyt, 540-en vannak lélegeztetőgépen

Kiemelte: a kórházakban időpontfoglalás és előzetes regisztráció is szükséges, mivel az oltóanyag nem áll korlátlanul rendelkezésre. A vakcina folyamatosan érkezik majd, valószínűleg heti szállítmányok formájában.

Az államtitkár kitért arra is, hogy csütörtöktől ismét regisztráció nélkül lehet kérni a védőoltást. Csütörtökön és pénteken 14 és 18 óra között, szombaton 10 és 18 óra között lesz lehetőség előzetes regisztráció nélkül felvenni azt. További ilyen napok lesznek az elkövetkező időszakban is, és a településeken történő oltási akciók is elindulnak januárban – mondta az Országos Oltási Munkacsoport vezetője.

Forrás: MTI