Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Újabb tanúkat hallgatnak meg a Gyárfás-per kapcsán

Folytatódik a tárgyalás a Fenyő János médiamogul meggyilkolásához köthető ügyekben.

...svg content...MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Gyárfás Tamás vállalatának egyik igazgatójának és tanácsadójának meghallgatásával folytatódik a per a mai napon a Fővárosi Törvényszéken – olvasható a Blikk magazin riportjában.

A tanúként idézett egykori vezetőt az eredendően Nap Tévé tulajdonában lévő RTV műsorújság eladásával kapcsolatos részletekről faggatja a bírói tanács, illetve a vád képviselője. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Az eddigi vallomások alapján kiderült, Gyárfás cége úgy értékesítette az újság kiadási jogát a Fenyő által vezetett VICO vállalatnak, hogy tisztában volt vele, a tulajdonosi jogokat gyakorló közmédia nem fogja meghosszabbítani a kiadási jogokat, és ebből adódhatott a konfliktus kettejük között.

Ráadásul nagyságrenddel nagyobb összeget fizetett ki Fenyő cége 1993-ban az újság kiadói jogáért, mint amennyi a szerződésben szerepelt, erről pedig a háttérben állapodtak meg a felek – állította egy másik tanú.

A szerződésben 20 millió forint volt, ám a VICO meghallgatott pénzügyi vezetője szerint a valós összeg 150 millió körüli összeg volt. A tanú közölte, Fenyő becsapva érezte magát, hogy ennyi pénzt fizetett ki, miközben az eladó tudta, hogy a kiadói jogokat nem fogják meghosszabbítani.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.