Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Gulyás Gergely a Magyar-ügyről: aki ilyet tesz, nemkívánatos személy kell, hogy legyen

Mint fogalmazott, épeszű ember nem teszi ezt a feleségével, három közös gyermekük édesanyjával.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint arról már korábban beszámoltunk, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt hónap végén operáción esett át, a beavatkozás pedig sikeres volt. A kórházat márciusban hagyhatta el, s a korábbi hírek arról szóltak, hogy jól halad a felépülése, azt viszont nem lehetett tudni, milyen műtétje volt. Ám Gulyás Gergely nemrégiben interjút adott, amelynek során elárulta: „Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten estem át, amely az előző tíz nap rendkívüli fájdalmától eltekintve előzmény nélküli volt és azonnali beavatkozást igényelt. A műtét sikeres volt, de utána újra kellett tanulnom járni”.

Elmondása szerint orvosai azzal biztatják, hogy még néhány hét és jó eséllyel a járásán nem lesz nyoma a műtétnek: nyáron már futhat vagy akár focizhat is. De elárulta azt is, hogy a hét folyamán a rehabilitáció mellett a korábbi rend szerint igyekszik dolgozni. Húsvét után pedig a kabinet- és kormányüléseken is részt vesz majd és a kormányinfók is folytatódnak. Majd arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy megjelentek olyan sejtések, miszerint valójában a Magyar Péter által keltett botrány miatt kerüli a nyilvánosságot. Erre úgy felelt: „A rosszindulat is része a közéletnek, de legalább betegség esetén érdemes lenne félretenni, főleg ha a vádak ellentmondanak a tényeknek”. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

„A legutóbbi kormányinfón e tragikus szappanoperával kapcsolatosan tucatnyi kérdésre válaszoltam – közvetlenül egy infúzió és egy gerincinjekció után, amikor a fájdalom miatt valóban jó okom lett volna kerülni a nyilvánosságot” – fogalmazott a miniszter a Mandinernek. Állítása szerint nem beszélt Magyar Péterrel ez elmúlt hetekben, illetve fenyegető sms-t sem kapott tőle. Majd arról kérdezték, elképzelhetőnek tartja-e, hogy bárki beavatkozott volna a Schadl-Völner ügyben az ügyészség nyomozásába. Ennek kapcsán Gulyás Gergely azt a választ adta: „Az ügyészség ezzel kapcsolatban kiadott egy közleményt, ami ennek a lehetőségét is egyértelműen kizárja”.

Majd azzal folytatta: „Az ártatlanság vélelmének tiszteletben tartása mellett nézzük a tényeket: az ügyészség kevesebb mint négy hónappal a legutóbbi parlamenti választás előtt gyanúsított meg egy fideszes országgyűlési képviselő államtitkárt. Ez önmagában ékes bizonyítéka az ügyészség kormánytól való függetlenségének. Csak egy gondolatkísérlet erejéig mindenki képzelje el: Polt Péter a legfőbb ügyész és egy baloldali kormány államtitkárát gyanúsítják meg bő negyed évvel a választások előtt, akkor az egész baloldal egy emberként vádolta volna ellenzéki elfogultsággal az ügyészséget. Nehéz a Schadl-ügyre úgy tekinteni, mint amely nem az ügyészség függetlenségét bizonyítja”.

Végül még azt tették fel a miniszternek kérdésként, hogy mit szól ahhoz, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozta a feleségével való beszélgetésről készített hangfelvételét. Itt annyit mondott: „Kedden reagáltam rá: sok hűhó semmiért. Ez a felvétel semmit nem igazol a korábban Magyar Péter által megfogalmazott állítások közül, sőt még cáfolja is az ügyészség működésével kapcsolatos baloldali vádakat. A lényeg azonban mégiscsak az, hogy épeszű és bármilyen alacsony szintű, de létező erkölcsi mércével rendelkező ember nem veszi fel a feleségével, három közös gyermekük édesanyjával folytatott beszélgetését és nem tárja azt a nyilvánosság elé. Aki ilyet tesz, az minden tisztességes embernek politikai hovatartozásra való tekintet nélkül nemkívánatos személy kell, hogy legyen”.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.