Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Guardiola már nem először beszélt arról, hogy visszatérne Barcelonába

MTI/EPA/Andrew Yates
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Manchester City edzője holnap egykori segítőjével találkozik az FA-kupában.

Péntek este igazi futballcsemegére készülhetünk, a Manchester City ugyanis az Arsenallal csap össze az FA-kupa negyedik fordulójában. Pep Guardiola a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón korábbi segítőjéről, Mikel Artetáról is beszélt.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

“Emlékszem, amikor együtt dolgoztunk, ő minden gólnál velünk együtt ünnepelt, kivéve egy csapat ellen. Az Arsenal volt az” – mondta Guardiola, aki megérti, hogy Arteta annak idején igent mondott az Arsenal kispadjára.

„Nem vagyok az a fajta, aki a szerződésére hivatkozva marasztalta volna. Ha a Manchester City segédedzőjeként a Barcelona hívott volna, én is visszatértem volna. Az az én klubom” – folytatta.

Guardiola hozzátette, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan helyen legyünk, ahol nem érezzük jól magukat. „Akkor kell menni, amikor úgy gondoljuk, hogy eljött az ideje” – célzott Artetára.

Mikel Arteta 2011 és 2016 között volt az Arsenal játékosa, az edzői pozíciót 2019-ben vette át, idén pedig bajnoki címért küzd a csapatával és éppen a Manchester City a legnagyobb üldözőjük – írja a Marca.