Guardiola elárulta, Messi miatt is olyan sikeres edző

Fotó: EPA/SEDAT SUNA
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Pep Guardiola elárulta, hogy mi a sikeressége titka, miközben már minden idők egyik legjobb edzőjének tartják.

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy megtudjuk, ki nyeri a Bajnokok Ligája döntőjét, aminek a fináléjában szombat este a Manchester City és az Inter lép pályára. Hatalmas favorit az angol csapat, melynél jelenleg nincs jobb.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

A City valószínűleg toronymagasan a legjobb klub ebben a pillanatban, így kisebb csoda kellene ahhoz, hogy az Inter nyerje a párosítást. Az esély egészen a lefújás pillanatáig jár, bár sokan gólgálát várnak Guardiola csapatától.

Lehetséges, hogy az angol bajnok 10 emberrel is könnyedén verni tudná az olaszokat, ugyanakkor az sem zárható ki, hogy meglepik őket. Rég volt példa arra, hogy egy csapatot ilyen magas szinten tartsanak favoritnak, mint most.

Haaland lehet a kulcs

Haaland eddig 12 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, amivel a legeredményesebb a keretben. Guardiola arról is beszélt, mi a sikereinek titka, melyhez nagyon is köze van az olyan játékosokhoz, mint Messi és Haaland.

„Jó játékosokkal rendelkezned. Legyen egy Messid, egy Haalandot. Ez az én sikerem, nem viccelek.” – idézte az ESPN a City edzőjét. „Gondoljanak arra, egyedül nem tudják megcsinálni azt, hogy együtt erős csapatot alkossanak.

„Minden menedzser, aki sikeres volt, erős háttérrel és kivételes játékosokkal rendelkezett. Én még soha nem lőttem gólét menedzserként.” – jegyezte meg kissé humorosan Guardiola, aki remek hangulatban várja a folytatást.