Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Guardiola magára vállalta a Manchester United elleni Fa-kupa vereséget

A Manchester City edzője szerint neki köszönhető az, hogy a Manchester United nyerte meg az FA-kupát.

...svg content...Fotó: EPA/ASH ALLEN
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A német, a francia és az angol ligában is kupadöntőt rendeztek szombaton. A németeknél a Leverkusen húzta be a Német Kupát, röviddel azután, hogy vereséget szenvedtek az Európa-liga döntőjében. Franciaországban pedig a PSG diadalmaskodott, méltó módon búcsúztatván Mbappét, aki a Real Madridhoz tart.

A Manchester United az FA-kupát nyerte meg egészen váratlanul, majd Ten Hag megjegyezte, ha még így is ki akarják rúgni, akkor majd máshol nyer kupákat. A City messze tudása alatt játszott, és ez igencsak sokba került számukra, addig Guardiola gyakorlatilag mindent magára vállalt. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

„A döntéseim miatt nem voltunk a megfelelő helyzetben, hogy támadjuk őket. Az én hibám. A játékterv nem volt jó, taktikailag nem működött. Nem voltam jó ma.” – idézte az ESPN Guardiolát, aki ritkán hibázik, de ez most sokba került, és sajnálja, hogy a szurkolók szomorúan térhettek haza.

Nem volt gond a két szabadnappal

„Különböző posztokra tervezel egy mérkőzést, de ez nem működött. Ennek ellenére két-három alkalommal ott voltunk az utolsó harmadban, viszont semmit nem csináltunk a keresztezésekből. Egy gólt szereztek egyetlen lövésből, ami Mainoo gólja volt, de nem többet.” – tette hozzá a nyilatkozatában a Manchester City edzője.

„Mindig, amikor az United ellen játszunk, mi irányítunk, és a második félidőben helyzeteket dolgoztunk ki, de azokat nem fejeztük be. A második félidő sokkal, de sokkal jobb volt. Intenzívebbek voltunk, részben azért, mert kétgólos hátrányban játszottunk, és nem volt veszítenivalónk. Szoros meccs volt.”

A csapat hétfőn és kedden szabadnapot kapott, mielőtt szerdán újra edzésbe álltak volna, de Guardiola visszautasította azt a feltételezést, hogy emiatt a City nem volt felkészülve az United elleni meccsre. „Nem, teljesen az ellenkezője történt. Maximálisan koncentráltak voltak, és nagyon jól reagáltak.”

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.

Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A magyar miniszterelnök is mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt, amiben egy 61 éves rendőr vesztette életét.