Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
372,07 Ft
Euró
398,13 Ft
Font
471,99 Ft
Bitcoin
65,490 $

Hamarosan Magyarországon is elérhető lesz a Google fontos újdonsága

A magyarul Készülékkereső-hálózatra keresztelt szolgáltatás napokon belül elérhető lesz hazánkban is.

...svg content...Fotó: Unsplash
Mobil

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Áprilisban arról írtunk, hogy elindult az Android új eszközkeresője, ami kikapcsolt állapotban is rálel a mobilra: a tavalyi bejelentés után végre elérhetővé vált, bár elsőként csak Észak-Amerikában. A lényege az, hogy az androidos mobilokkal rendelkezők passzívan segíthetnek megkeresni mások elveszett mobiljait, táblagépeit, okosóráit, fülhallgatóit, Bluetooth követőeszközeit.

De a Google szerint a Find My Device akár kikapcsolt állapotban is képes megtalálni a mobilokat, bár ezt a lehetőséget specifikusan támogatniuk kell az eszközöknek. Az ezzel kapcsolatos további részletekről ebben a cikkünkben számoltunk be. Most pedig a 24.hu arról ír, a magyarul Készülékkereső-hálózatra keresztelt szolgáltatás napokon belül elérhető lesz Magyarországon is. Soron kívül Újabb hangfelvétel látott napvilágot Karácsony Gergelyről

Erre utal legalábbis, hogy a Google június első hétvégéjén emailben elkezdte kiértesíteni a magyar felhasználókat a funkció rövid időn belül esedékes indulásáról. „A Készülékkeresővel jelenleg akkor tudja meghatározni eszközei helyét, ha csatlakoznak az internethez. Az új Készülékkereső-hálózattal akár offline állapotú eszközeit is megkeresheti majd” – emelik ki.

„Emellett a Gyors párosítást használó kompatibilis tartozékokat is meg tudja majd keresni, amikor nem csatlakoznak az eszközéhez. Ilyen tartozékok például a kompatibilis fülhallgatók és fejhallgatók, valamint a pénztárcákra, kulcsokra vagy kerékpárokra rögzíthető követőeszközök is” – áll a vállalat levelében.