Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

Elindult az Android új eszközkeresője, ami kikapcsolt állapotban is rálel a mobilra

A tavalyi bejelentés után végre elérhetővé vált, bár elsőként csak Észak-Amerikában.

...svg content...Fotó: Unsplash
Mobil

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint tegnap óta már elérhető Észak-Amerikában az Android hivatalos eszközkereső szolgáltatásának, a Find My Device-nak a továbbfejlesztett kiadása, amely az Apple Find My rendszerrel azonos funkcionalitás nyújt. A lényege az, hogy az androidos mobilokkal rendelkezők passzívan segíthetnek megkeresni mások elveszett mobiljait, táblagépeit, okosóráit, fülhallgatóit, Bluetooth követőeszközeit.

A Google szerint a Find My Device akár kikapcsolt állapotban is képes megtalálni a mobilokat, bár ezt a lehetőséget specifikusan támogatniuk kell az eszközöknek (egyelőre csak a Google Pixel 8 telefonok kereshetőek ily módon). A Bluetooth követőkütyük keresése csak májusban aktiválódik, első körben a Chipolo és Pebblebee dobnak majd piacra a Find My Device-szal kompatibilis modelleket, de később egyebek mellett a Motorola, a Jio és az Eufy is csatlakozik hozzájuk – írja az Origo. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Hozzáteszik: a fejlesztők nagy figyelmet fordítottak a követőkütyükkel való visszaélési lehetőségek minimalizálására, így a Find My Device is támogatja a mobilozókkal együtt utazó, de nem hozzájuk tartozó eszközökről szóló riasztásokat. Emellett limitálták, hogy a követők gazdái milyen gyakran kérdezhetik le a trackerek földrajzi helyzetét, ez a rendeltetésszerű használatukat elméletileg nem fogja érdemben befolyásolni.

Végül az Apple rendszeréhez hasonlóan a Google-é is lehetővé teszi a felhasználók számára a követhető eszközök másokkal való megosztását, így többen is képesek lehetnek a saját mobiljuk segítségével felkutatni azokat. Azt viszont még nem tudni, Európában mikor aktiválódik a második generációs Find My Device – jegyzik meg a cikkben. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy apró, de hasznos újítást kapnak az androidos felhasználók, a részletekre ebben a cikkben tértünk ki bővebben.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.