Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Apró, de hasznos újítást kapnak az androidos felhasználók

Egy nem túl jelentős, ugyanakkor annál hasznosabb újítással örvendezteti meg felhasználóit a Google.

...svg content...Fotó: Unsplash/Azamat E
Mobil

Takács Petra

Szerkesztő

A kiszivárgott képernyőfotók alapján a Google alkalmazás keresősávjának áthelyezésén dolgozik a vállalat, amely a módosítással tovább javítaná a felhasználói élményt. A Google, amelynek alkalmazásait naponta több százmillióan használják, folyamatosan vezet be különböző frissítéseket a felhasználói élmény optimalizálása érdekében.

Az egyik ilyen közelgő változtatás a keresősáv áthelyezése lehet az androidot futtató készülékeken található Google alkalmazásban. A közösségi médiában megosztott képernyőfotókon látható, hogy a keresősáv az eddig megszokott felső zónából a kijelző aljára kerül. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Ez pedig vélhetően egyfajta válaszlépés az okostelefonok egyre növekvő méretére, ugyanis a kijelzők méretének növekedése miatt bizonyos funkciók egy kézzel történő elérése egyre nehézkesebbé válik. Úgy tudni, a keresősáv áthelyezése már hónapok óta tesztelés alatt áll, ám a kiszivárgott képek most arra utalnak, hogy hamarosan a felhasználók is kipróbálhatják az újítást.

Nem csak a Google lépett

Nem a Google lesz az első, amely egy hasonló módosítást meglép, az iOS 15 debütálásával ugyanis az Apple is megtette ezt a Safari böngészőben, amely a felhasználók visszajelzései szerint nagyszerű ötletnek bizonyult.