Russell 4 centire volt a faltól a Monacói Nagydíj időmérőjén (videó)

Fotó: George Russell, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíjának időmérő edzésén a monte-carlói pályán 2023. május 27-én. MTI/EPA pool/Christian Bruna
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Max Verstappen sokkal biztonságosabb ívet választott az első kanyar bevételére, addig George Russell messze többet kockáztatott.

Max Verstappen egyre nagyobb előnyre tesz szert a Forma-1 2023-as szezonjában, és reálisan csak a csapattársa, Sergio Pérez állíthatja meg. Kicsi az esély arra, hogy mindez megtörténjen, így enyhe túlzással a kezében érezheti a harmadik F1-es címét.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A Red Bull előnye még nagyobb a csapatok bajnokságában, és a teljesítményt tekintve sincs egy olyan csapat, mely nyomást tudna helyezni rájuk. Az Aston Martin, a Mercedes és a Ferrari sem bír velük, így papíron igen hamar eldőlhetnek a dolgok.

Ettől még sok izgalmas futam várhat ránk, és láthattuk, hogy Monacóban sem volt okunk unatkozni, noha a hercegségi egy olyan pálya, ahol sokszor szinte lehetetlen előzni, legalábbis rettentően nehéz.

A Forma-1-ben mindig vannak újítások, hogy érdekesebbé, látványosabbá tegyék a sportot. Monacóban például azt is láthattuk, hogy centire pontosan milyen közel voltak a versenyzők a falakhoz.

George Russell nem viccelt, mindössze 4 centire volt az ütközéstől az időmérő edzésen, addig a pole-ból indult Verstappen biztonságosabb utat választott. A különbség jól látható, mindenképpen nézzétek meg az extra videót róla.