Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,274 $

A gazdagabb férfiaknál hamarabb alakulhat ki a magasvérnyomás-betegség

Érdekes módon a dolgozó, magasabb bevétellel rendelkező személyeknél hamarabb fordul elő a hipertenzió.

Tudomány
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Érdekes módon a dolgozó, magasabb bevétellel rendelkező személyeknél hamarabb fordul elő a hipertenzió.

A legújabb tanulmányt a Japanese Circulation Society 84. éves tudományos konferenciáján mutatták be a kutatók. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

Dr. Singó Janagija, a szapporói Hokkaidó Orvosi Egyetem professzora és egyben a kutatás főszerzője elmondta,

„A több pénzt kereső férfiaknak változtatni kell az életvitelükön annak érdekében, hogy megelőzzék a magas vérnyomás kialakulását. Legfőképpen egészségesebben szükséges étkezniük, napi szinten kell mozogniuk, valamint muszáj kontrollálni a testsúlyukat. Az alkoholfogyasztást egyaránt minimalizálni kell, elkerülendő a nagyobb mennyiségű szeszes italok fogyasztása.”

A magas vérnyomás népbetegségnek számít, mivel több mint egymilliárd embert érint az egész világon. Nagyjából a felnőttek 30-45%-ánál előjön a hipertenzió, míg a 60 év felettieknél ugyanez az arány már 60% fölé is nőhet. A magasvérnyomás-betegség a korai halál vezető oka, amely nyomán évente 10 millió ember veszíti életét főleg ischaemiás szívbetegség és agyvérzés következtében.

A tudósok az elemzésükben a háztartások jövedelmét hasonlították össze a magas vérnyomással élő japán alkalmazottakkal. Összesen négy csoportra osztották őket 5 millió, 5-7,9 millió, 8-9,9 millió és 10 millió jen éves kereset alapján, majd 48 hónapon keresztül vizsgálták őket.

A legkevesebb pénzt kereső csoporthoz képest a legmagasabb bevétellel rendelkező férfiaknál kétszer nagyobb eséllyel jött létre a hipertenzió, a közepes kereseti kategóriába tartozók esetében pedig 50%-kal nőtt meg a magas vérnyomás kockázata.

Rájöttek, hogy ezek a változások teljesen függetlenek a kortól, az alap vérnyomásértéktől, a munkahelytől, a foglalkozástól, a családtagok számától, valamint a dohányzástól, azonban az alkoholfogyasztás és a testtömeg-index romlása negatív irányba módosította az eredményeket.

A nőknél nem figyeltek meg hasonló összefüggéseket, sőt, kiderítették, hogy a gyengébbik nemhez tartozó egyéneknél a férfiakkal ellentétben nagyobb fizetés mellett sokkal kisebb eséllyel alakulhat ki magas vérnyomás.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/legohoz-hasonlo-szerkezettel-gyorsithato-fel-a-csonttoresek-gyogyulasa/

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.