Clouds
21 Budapest
Dollár
344,85 Ft
Euró
371,15 Ft
Font
432,17 Ft
Bitcoin
26,799 $

Nem egy mentésirányító lehet érintett a Gálvölgyi-ügyben

Fotó: Gálvölgyi János (b) Charles és Liptai Claudia (j) Ruth szerepében Noël Coward Vidám kísértet című bohózatának próbáján a budapesti Játékszínben 2015. április 30-án. A darabot május 6-án, Böhm György rendezésében mutatják be. MTI Fotó: Kallos Bea
Style

Takács Petra

Szerkesztő

Gálvölgyi János ügye az egész országot bejárta, miközben sokan támadják az Országos Mentőszolgálatot.

Mint arról korábban beszámoltunk, Gálvölgyi túl van az életveszélyen, de ez még nem jelenti azt, hogy elhagyhatná a kórházat. Szerda délután ápolják az intenzív osztályon, lassan egy hét telik el azóta, hogy súlyos állapotba került.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Szintén pozitív hír, hogy a színészt levették a lélegeztetőgépről, de továbbra is megfigyelés alatt tartják. „Sok helyen megírták, hogy tüdőembólia okozta a problémát. Erről szó sincsen, úgy tűnik, hogy a nehézlégzés hátterében egy összetett tüdő és szívelégtelenség áll.” – erősítette meg a család.

Gálvölgyi Dóra elárulta, nemcsak támogató üzenetet kapnak, hanem hasonló eseteket meséltek el nekik, milyen problémákkal találták szembe magukat, amikor mentőt hívtak. Többek között a rendőrség is nyomoz az ügyben, és nemcsak ezt az egy esetet vizsgálják.

Több mentésirányító is érintett lehet az ügyben

Az RTL Híradó a riportjában arról jelentett, hogy a családot egyelőre senki nem kereste meg az ügyben, illetve bocsánatot sem kértek tőlük, amiért 50 percet kellett várniuk a segítségre, és végül maguknak kellett kórházba vinniük a színészt.

Az OMSZ már közölte saját vizsgálatának eredményét, mely szerint az ügyben érintett mentésirányító hibázott. Sőt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségénél úgy tudják, négy mentésirányításon dolgozó kollégájuk is érintett lehet a Gálvölgyi-ügyben.

A riportban hozzátették, egy „továbbcsorgó hívásról” lehetett szó, ami azt jelenti, befutott a bizonyos hívás a központba, és mivel nincs kapacitás mindezt kezelni, továbbcsorog a hívás egy másik irányítási központba.

Az OMSZ azt közölte, a segélyhívás fogadásának helyszíne irreleváns a mentési beavatkozások szempontjából, mert a beteghez mindig a legközelebbi megfelelő szintű mentőegységet riasztják. Többek között az egészségért felelős belügyminiszter is elrendelt egy vizsgálatot, aminek eredményét később szintén nyilvánosságra hozhatják, ha lezajlott a protokoll.