Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

A rendőrség nyomozást indított Gálvölgyi János ügyében

Sajtóértesülések szerint már a rendőrség is nyomoz annak kapcsán, hogy Gálvölgyi János családtagjai hiába hívtak mentőt, az soha nem érkezett meg, az OMSZ pénteki közlése szerint a mentésirányító hibájából.

...svg content...MTI Fotó: Kallos Bea
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a színművész szerdán rosszul lett, családja pedig azonnal értesítette a mentőket, ám hiába, mivel a mentőautó nem érkezett meg, így Gálvölgyi Jánost egyik családtagja vitte be a kórházba, ahol jelenleg is az intenzív osztályon kezelik.

Pénteken az Országos Mentőszolgálat közölte, hogy minden részletre kiterjedő vizsgálatot folytattak a mentőkhöz szerda délelőtt érkezett segélyhívás fogadása kapcsán, a vizsgálat pedig megállapította, a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

A Magyar Nemzet értesülései szerint a rendőrség is nyomozást indított az ügyben. A lap megkeresésére a rendőrség megosztotta, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen Gálvölgyi János rosszulléte ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A színész először a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára került, majd átvitték egy másik kórházba, jelenleg pedig intenzív osztályon ápolják, állapota súlyos, de stabil.

Az OMSZ belsős vizsgálata szerint a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése. Az Országos Mentőszolgálat pénteki közleményében megjegyezte, a felelősség megállapítása elmarasztalást von maga után, a mentésirányítók munkájának szakmai támogatását az Országos Mentőszolgálat tovább erősíti.