Dollár
425,30 Ft
Euró
421,75 Ft
Font
482,11 Ft
Bitcoin
20,229 $

Frissen „meggazdagodott” csapat csábítaná vissza Angliába Mourinhót

MTI/EPA/ANGELO CARCONI

Bense Róbert

2022. május 18. - 09:39

Kérdés, hogy a Romával merre vezetne a portugál edző útja a jövőben.

Meg persze az sem mellékes, hogy mennyit tud letenni az asztalra a Newcastle vezetősége, hiszen míg a Romával jó eséllyel az EL-ben mutathatja meg magát, és akár még a Konferencialigát is behúzhatja Mourinho, a Szarkák ettől azért most még távolabb vannak.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Mindenesetre a Marca információi szerint a Newcastle új tulajdonosának eltökélt szándéka, hogy a Newcastle kispadjára egy igazi nagyágyút ültet, ami azonban annak tekintetében némileg átgondolatlan döntésnek tűnik, hogy a mostani edzőjük, Eddie Howe stabil középcsapatot faragott a télen még a kiesés ellen küzdő alakulatból.

Az is igaz viszont, hogy amennyiben Mourinho távolabbra néz, mint a mostani EKL-döntő a Romával, akkor könnyen lehet, hogy a Newcastle több lehetőséget biztosít majd számára, mint a Serie A. Arról nem is szólva, hogy a Premier League jelenleg egy polccal feljebb van.

Mourinho ráadásul kimondottan jól ismeri az angol bajnokság közegét, a Chelsea, a Manchester United és a Tottenham kispadjain is megfordult az utóbbi években. A pénzzel kitömött Newcastle pedig akár még meglepetést is okozhat az elkövetkezendő években.