Véget ért Lampard megbízatása a Chelsea-nél, erre készül most

London, 2020. november 5. Frank Lampard, a Chelsea vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az E csoport második fordulójában játszott Chelsea - Rennes mérkõzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2020. november 4-én. A Chelsea 3-0-ra gyõzött. MTI/EPA/Ben Stansall
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Frank Lampard büszke volt a Chelsea utolsó, az ő irányítása alatt nyújtott teljesítményére, a megbízott menedzser pedig azt is bejelentette, hogy egy kis „szünetet fog tartani”.

Előzmény:

 

A Chelsea az idei szezonban rekordmélységekbe zuhant, de vasárnap délután vissza tudott kapaszkodni a Newcastle elleni mérkőzésen a hátrányból. Anthony Gordon szerzett vezetést a Szarkáknak az első tíz percben, de Kieran Trippier a saját hálójába talált később.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Ez az 1-1-es döntetlen sem volt azonban elég ahhoz, hogy a Chelsea a 12. helynél jobbat érjen el, míg a Newcastle az elmúlt két évtized óta először végzett az első négyben. Lampard visszatérése óta a klub 11 mérkőzésből csak egyet tudott megnyerni, most többet lőttek kapura és többet is birtokolták a labdát, a menedzser ezek után így értékelt:

„Szerintem nyernünk kellett volna. Úgy játszottunk, ahogy egy Chelsea-nek otthon kellene: fenyegetőbbek, magabiztosabbak voltunk, mint korábban és helyzeteket alakítottunk ki. Nekik is voltak, de ők egy jó csapat, nem volt mit veszíteniük, ez pedig felszabadítotat őket. Vigyázni kell, hogy ne menjünk bele a csapkodós játékba, mert a Newcastle sokat fut” – idézte Lampardot a 90min.

Lampard egy mérkőzést sem nyert ideje alatt a Stamford Bridge-en, de így is meleg fogadtatásban részesült a szurkolóktól: „Szép volt a búcsú, nagyra tartom a rajongókat. Ők értik, hogy nehéz helyzetben kerültem ide és bár nem olyan eredményeket értünk el, mint szerettem volna, ez van. Nem nosztalgiával távozom, erős a kötelék a klub és köztem, sokszor vissza fogok még térni.”

Az Everton mindeközben egy 1-0-s győzelemmel a Bournemouth ellen elkerülte a kiesést. A gólt az az Abdoulaye Doucoure szerezte, akit Lampard kirúgása előtt nem sokat játszatott. Ő azonban örül, hogy bennmaradt volt csapata: „Nagyon örülök az Evertonnak. Tudom, hogy vannak, akiket érdekel ez a klub, hatalmas csapat és megérdemlik, hogy a Premier League-ben maradjanak.”

A 44 éves Lampard még mindig fiatalnak számít az angol topligában szereplő menedzserek között, de sikertelen londoni etapja után egyelőre nem a munkára gondol: „Szünetet fogok tartani, elég intenzív pár hét volt ez. Nem erre készültem, fel kellett készülnöm, amit tudtam, megtettem, meglátjuk, mit hoz a jövő.”