Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Franciaországot is elérte a harmadik hullám, ismét szigorítanak

Párizs, 2021. január 14. Jean Castex francia miniszterelnök a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban tart sajtótájékoztatót Párizsban 2021. január 14-én. Castex bejelentette, hogy Franciaország egész területén január 16-án délután 6 órakor fog kezdõdni az éjszakai kijárási tilalom "legalább két hétig", és a határellenõrzést is megerõsíti a kormány a koronavírus korábbinál sokkal fertõzõbb változata terjedésének megfékezésére. MTI/EPA/AFP/Thomas Coex
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Súlyos a helyzet Franciaországban – péntek éjféltől új intézkedések lépnek életbe a járvány harmadik hullámának megfékezése érdekében.

Minden negyedik percben kerül valaki az intenzív osztályra koronavírus-fertőzés miatt az országban – mondta el Jean Castex, Franciaország miniszterelnöke. Bejelentette a járvány harmadik hullámát – írja a CNN

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

A miniszterelnök hozzátette: nemcsak arról van szó, hogy többen szorulnak intenzív ellátásra, hanem arról is, hogy a kórházi ápolásra szoruló fertőzöttek között egyre több a fiatal és egyébként egészséges páciens.

Castex elmondta, hogy csütörtökön 35.000 új fertőzést regisztráltak, ami közel 24%-os növekedés jelent a múlt heti jelentésekhez képest, és az új esetek harmadát az először az Egyesült Királyságban azonosított variáns okozza.

A harmadik hullám megfékezése érdekében újabb korlátozásokat vezetnek be az ország 16 területén, többek között Párizsban is. A pénteken éjfélkor életbe lépő intézkedések legalább 4 hétig tartanak, de a tavaly márciusi és novemberi korlátozásoknál kevésbé lesznek szigorúak.

A miniszterelnök közölte: a szabályok meghagyják annak lehetőségét, hogy az emberek a szabadidejüket a szabadban töltsék, de otthoni munkavégzést javasolnak és gyűléseket, összejöveteleket sem lehet majd tartani. Az esti kijárási tilalom kezdetét 6-ról 7 órára tolják ki és az oktatási intézmények nyitva maradhatnak, foglalja össze a CNN.