Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Franciaország oltási programmal veszi fel a harcot a madárinfluenzával

A betegség óriási pusztítást végzett a baromfiállományban.

...svg content...Fotó: unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Franciaországban már az ősszel elindítják a vakcinázási programot, miután kacsákon elvégzett tesztek kielégítő hatékonyságot mutattak a mezőgazdasági minisztérium szerint.

A rendkívül fertőző madárinfluenza világszerte óriási károkat okoz, az elmúlt 18 hónapban pedig csaknem 200 millió baromfit kellett leölni a betegség következményeképp – írja a France24. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Több ország is megpróbálkozhat az oltásokkal

Az Európai Unióban Franciaországban volt a legsúlyosabb a helyzet, az ország délnyugati részén pedig ismét járványkitörések tizedelik az állományt. Nem csupán a franciák, de több európai állam is tervezi az oltási program elindítását a járvány terjedése, és az okozott anyagi károk miatt.

Franciaország két vállalatot, a francia Ceva Animal Healthet és a német Boehringher Ingelheimet bízta meg a madárinfluenza elleni vakcinák kifejlesztésével. A múlt hónapban 80 millió vakcina előrendelését adták le.

Több uniós ország is végzett különböző teszteket, Hollandia tyúkokon, Olaszország pedig pulykákon – előbbi eredményei szintén biztatók.

Jelentősen visszaesett a falusi szálláskiadók forgalma

A falusi szállásokkal foglalkozók árat emelni már nem nagyon tudnak, ehelyett a modern világ vívmányait próbálják minél inkább bevinni a helyeikre.