Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

Döbbenetes rekord, 14-0-ra nyert Franciaország Gibraltár ellen

Minden rekordot megdöntött ezzel a francia csapat, akik 14 gólt szereztek Gibraltár ellen az Eb-selejtezős mérkőzésen.

Fotó: EPA/SEBASTIEN NOGIER
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Igencsak érdekesen alakult az Európa-bajnokság selejtezőjének B-csoportja, amiben Franciaország, Hollandia, Görögország, Írország és Gibraltár kapott helyet. A franciák a legutóbbi győzelmükkel 21 pontosak a csoport élén, megelőzve ezzel a Hollandokat is.

Hollandia 15 pontot gyűjtött, alig pár ponttal többet, mint a 12 pontos görögök. Az íreknek nem volt igazán esélyük, amit az általuk megszerzett 6 pont is megmutat 8 mérkőzés alatt, addig Gibraltár 0 egységgel szerénykedik az utolsó helyen 35 kapott góllal. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

Legutóbb a franciák ellen egy, a vártnál is nagyobb pofonba futottak bele, ugyanis 14 gólt kaptak. Már a 3. percben öngólt szereztek, majd 1 perccel később Thuram beköszönt, a 16-ban pedig W. Zaire-Emery.

A sorsukat Santos kiállítása pecsételte meg igazán a 18. percben. Ezt követően jött csak az igazi őrület, ugyanis 14-0 lett a vége. Mbappé sem maradt ki a szórásból, mesterhármast szerzett, amihez Giroud is közel állt, de elvették az egyik gólját.

A 73. perc és a lefújás között összesen 5 további gól született. Az utolsó Giroud nevéhez fűződött, aki a hosszabbításban volt még eredményes. A nézők is nehezen hitték el, amit látnak, rendkívül kínos este volt ez a vendégeknek.